Dags att måla om huset?!

Foto Alcro
 
Just nu pågår kampanjveckor med 25% rabatt på fasadfärg från Jotun Demidekk och Alcro Bestå. Innan ni fattar tag i penseln är det viktigt att göra ett ordentligt underarbete och tvätta och skrapa fasaden och eventuellt grunda. Hos oss i butiken hittar ni alla lämpliga verktyg för att underlätta erat arbetet vid ommålning.
 
Har ni frågor och funderingar hur ni ska göra med just er fasad kan ni boka tid med vår fasadexpert! Denne kommer och gör ett kundbesök, tittar på fasaden och ger er personliga tips och råd för extra lång hållbarhet vid er ommålning.
 
Välkommen till oss!
 
Lena / Colorama Piteå

Vår på Jotun

Foto Jotun
 
Jotun har kommit ut med en vår och sommarkollektion för inomhuskulörer. Här är det målat med en färgstark Rosa från Lady Pure Colour,  2602 Butterfly!
 
Välkommen in till butiken och hämta din färginspiration!
 
Lena / Colorama Piteå

Bygg ett matbord steg för steg!

Foto Anza
 
Idag var vår representant från Anza hos oss i butiken. Han lämnade bla en inspirationstidning på tips och råd och lite idéer för hemmafixaren. Jag blev bara sååå förtjust i detta bord och vill därmed dela med mig av beskrivningen "steg för steg" för att kunna fixa ihop ett likadant:)
 
1. Maskera nio obehandlade brädor med måtten 1 600 x 95 mm med tesa Precision. Några av bräderna har laserats och andra täckmålats. De täckmålade ytorna bör man först grundmåla för en bättre hållbarhet och vidhäftning. Ska bordet användas ute rekommenderas fönsterfärg. Till lasyren används en Elite lackpensel och till täckfärgen använde man en Platinum snedställd lackpensel.
 
2. När målning och lasering är klar tas maskeringstejpen bort och brädorna får torka. Sedan vänder man planken upp och ner och sätter ihop dessa med tvärgående och diagonala reglar.
 
3. Nu är det bara placera bordsskivan på vitmålade bockar och vips har man ett otroligt snyggt hemmagjort utomhusbord.
 
Vill man få en mer sliten och väderbiten känsla kan man gå på med ett fint sandpapper och slipa till önskat rustikt utseende. Detta bör man endast göra om bordet ska stå skyddat i tex ett uterum, eftersom slipningen gör bordet mindre beständigt mot väder och vind.
 
 
Anza har även lagt upp en film på hur de gjorde bordet, kolla här!
 
Lena / Colorama Piteå

Vårkänslor!

Foto Alcro
 
"I år går våren i naturens mjuka och nyvakna nyanser. Äggskal, vass och spirande knoppar inspirerar till en balanserad färgskala i grönt som spänner från rofylld celadon till lite  krispigare mint, via jordnära oliv. Tillsammans med detaljer i ljusa träslag och lätta ljus- eller svavelblå nyanser väcks en ny färgskala till liv."
 
Paula Malm Berner, trendspanare och modedesigner, har ett nära förhållande till kulörer i sitt arbete med trendutställningar, färgkartor och inspirationsmiljöer. Här har hon gjort en mood board fulladdad med vårkänslor.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Tapetinspiration

Foto elledecoration.se
 
Tapeten ovan är hämtad från MrPerswalls kollektion "What´s your story". Denna kan man beställa i önskad storlek och finns i fler färger.
 
Foto MrPerswall.se
 
Vårkänslor även på tapeten med denna fototapet från MrPerswalls kollekton "City Of Romance". Att låsa fast ett hänglås över en bro och slänga nyckeln i vattnet är en trend i många städer, så även i Paris! Ett bevis på evig kärlek - Love Forever som denna tapet heter<3
 
 
Denna underbara tapet kommer från Sandbergs kollektion Villa Harmonica. En av mina absoluta nyfavoriter:) Tapeten heter Gaston och finns i flera färger.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Nyheter!

 
Nu finns Horredsmattan hos oss i flera färger och storlekar. Dessa plastmattor är vändbara och kan användas både ute och inne. Underbart snygga mönster och färger!!
 
Välkommen in:)
 
Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0