Nya tapetkollektioner från Intrade

 
Idag har varit lite som lilla julafton...fyra nya tapetkollektioner från Intrade har anlänt till butiken:)) Kollektionen ovan heter Camille och består av blommor, fjärilar och fåglar i toner av beige, grått, rosa och blått. En kollektion med charm och vintagekänsla.
 
 
Med inspiration från stadsdelen Raval mitt i heta Barcelona kommer denna kollektion, tapeter i starka heta färger. Söta blommor eller tufft grafiskt mönster matchas med handritade ränder, småmönstrat eller någon enfärgad ton i ton. Innehåller även superfina väggbilder.
 
 
Tiles, är en tapetkollektion som verkligen sticker ut!! Här har man återskapat tapeter av mönster tagna från gamla palats i Spanska Andalusien. Där klädde man väggar och golv i fantastiskt kakel. Vackra mönster med patina i sköna färger. Låt dig inspireras av bilderna i nya miljöer och se hur fint det passar in i modern tid. Trendigt:)
 
Alla dessa kollektionsböcker finns att bläddra i butiken! Välkommen:)
 
Lena / Colorama Piteå

Sista kurskvällen

Foto Colorama Piteå
 
Igår hade vi den sista träffen på våran fortsättningskurs i inredning. Då var det dags att foga mosaiken och färdigställa den mindmap man påbörjat för ett hemmaprojekt.
 
Så otroligt duktiga deltagare vi haft och så fantastiskt roligt det varit dessa fem tillfällen. Kommer verkligen sakna er alla, men förhoppningsvis lär vi ses en hel del framöver när ni ska börja inreda era hem. Nu finns det ingen hejd på alla renoveringar...ni kan allt själv nu!! Spackla, måla, tapetsera, lägga golv, kakelsätta och designa:D
 
Tusen tack till er alla och lycka till med era projekt! Vi ses:D
 
Kram Lena / Colorama Piteå

Rosa pastell


Foto Alcro.se
 
Just nu kan man se mycket rosa pastell lite överallt. Gärna med en sidenmatt yta och en liten uns smuts, så säger bloggaren Frida Ramstedt, som gästskriver på Alcro Trend. Våren 2014 går i rosa tecken...gärna för mig!! Snyggt både på inredning och kläder!!
 
Rosa som accent gör sig fint till gråa väggar och jordnära färger!
 
Tips på härliga kulörer från Alcro, titta här!
 
Lena / Colorama Piteå

Glädjespridare!

 
Foto Dahlarna
 
Tänk om man skulle våga lite mer färg på fönsterna lite till mans!! Vilken solgul glädje!! Verkligen en härlig färgklick och rolig idé. Vad tycker ni?... har vi glömt bort färgsätta våra fönster eller är de som allra bäst i sitt vanliga vita jag?
 
Om jag en vacker solig dag skaffar en liten mysig stuga, då ska jag slå till på att färgsätta något av fönsterna...frågan är bara vilken kulör man skulle välja?!...
 
Lena / Colorama Piteå

Våren närmar sig!

Foto Colorama Piteå
 
Våren närmar sig med stormsteg!

Konstrottingrengöring Multi är en produkt speciellt framtagen för att rengöra utemöbler i rotting, plast, trä stål etc. Den är också perfekt för allmän rengöring av andra ytor utomhus tex, fönsterkarmar.

Detta är en miljövänlig produkt som effektivt avlägsnar smuts och fett. Finns i butik nu:)
 
Lena / Colorama Piteå

Tonad nyans av kulör Betong

Foto Alcro.se
 
I Måleri-SM har Anna Åberg, som driver bloggen Starwomen, tävlat med delmoment att måla efftektfull nyansering av kulören Betong från kollektionen ad.grey i hennes sovrum. Detta är en tävling där ett antal målare tävlar om att vara bäst i Sverige. Tycker det blev superfint!!
 
Lena / Colorama Piteå

Pastell

Foto DiyorDie

Här har en byrå från Ikea fått nya färger och nya knoppar. Blev den inte som en karamell?! Fint i ett barnrum med härliga pasteller :) Tapeten kommer från Midbec ur deras kollektion Melinki. Hos oss hittar ni härliga färgprover i våran kulörbar från Alcro och Jotun och tapeter i massor!! Välkomna:)
 
Lena / Colorama Piteå

Inredningskursen fortsätter...

Foto Colorama Piteå
 
Tidigare i veckan fick våra duktiga kursdeltagare tapetsera väggar och träna på snygga inner och ytterhörn. De fick också pimpa deras möbler med mosaik och tapeter. Det blir verkligen jättefina kreationer:))
 
Dessvärre återstår endast en kurskväll till...tiden går fort när man har så här kul! :)) Då är det dags att färdigställa möblerna med att foga mosaiken och lacka på tapeten. De ska även göra klart sin mindmap, där de tänkt färgsättning!! Möblering, tapeter, färg, golv och belysning av ett rum som de vill göra om hemma. Detta ska sedan redovisas inför de andra kursdeltagarna!!
 
Ser verkligen fram emot nästa gång vi ses:D
 
Lena / Colorama piteå

Nyhet - Eco White Light!

Foto Eco.se
 
Idag har Eco tapeter släppt pressreleasen på deras nya kollektion White Light.  Här hittar du mönster som fängslar, skimrar, blänker och som leker med skuggor. I huvudsak är det precis som namnet antyder,  en kollektion med mestadels vita tapeter.
 
– Kollektionen ska framförallt förmedla ljus och öppenhet på olika moderna ytor. Och den vänder sig till en målgrupp som är mån om detaljer – som finish och materialkänsla. Eco White Light rymmer både gamla klassiker som vi moderniserat och några mer oväntade, färgade mönster – som vi "vitifierat" på vårt sätt. Allt för att hitta den rätta mixen och känslan, säger designern Ingela Wingborg på Eco Wallpaper.
 
Dessa tapeter finner du i butiken from 26/3.
 
Lena / Colorama Piteå

Kakelsättning av monter

Foto Colorama Piteå
 
Nu har vi påbörjat kakelsättningen av en av våra badrumsmontrar. Det blir otroligt snyggt med den svarta matta och blanka mosaiken tillsammans med den randiga väggen och de läckra golvplattorna. De sexkantiga plattorna är verkligen en favorit,  här har man möjlighet att leka med mönster och våga vara kreativ!
 
Alla plattor kommer från Golvabia!
 
I morgon kommer Janne foga väggarna:)
 
Lena / Colorama Piteå

Andra kurskvällen!


Andra kurskvällen avklarad! Rackarns så skojigt vi har! Igår stod mycket på schemat. Först fick deltagarna välja en kulör till deras möbel och måla första täckvarvet.
 
Amanda från JB-golv var med och informerade och visade olika typer av golv, material och läggning.
 
Sedan var det dags för slipning av de spacklade väggarna och därefter målning. Vi använde oss av kulörer ur Jotuns senaste vår och sommar kollekton. Kulörerna heter Butterfly och Scooter.
 
Vilka härliga människor att få umgås med så här på kvällstid! Ser verkligen fram emot tisdag:)
 
Lena / Colorama Piteå

Inredningskurs i full gång!


Foto Colorama Piteå
 
Igår var det äntligen dags för kursstart! Denna fortsättningskurs har en mer praktisk inriktning, där deltagarna ska få måla en möbel från grunden, spackla väggar med olika typer av spackel, måla vägg, tapetsera väggar med inner och ytterhörn, lägga golv, kakla mosaik och mycket mer. Vi går också igenom vikten av att använda rätt verktyg för att uppnå bästa resultat och för att förenkla arbetet, då blir allt så mycket roligare! :) 
 
Otroligt duktiga och glada deltagare med handlag för dessa praktiska moment:) Ser fram emot morgondagens arbetsinsats med golvläggning och målning av väggar:)
 
Lena / Colorama Piteå
  

Kök med snygga detaljer

Foto Alvhem
 
Fastnade för den här bilden med de snygga detaljerna på kran, knoppar och belysning! Mässing tillsammans med den maffigt påkostade bänkskivan i carraramarmor och det vita kaklet med mörkgrå fog. Härlig mix av många stilar!! Riktigt fint tycker jag:)
 
Gillar man marmor och är sugen att förnya ett bord eller någon annan möbel hemma, har vi i butiken kontaktplast, som är busenkelt att använda. Vill du se tips på det se här!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Inredningskurs 2

Bild Alcro.se
 
På tisdag 4/3 startar vår fortsättningskurs i inredning. Denna gång kommer vi jobba mer praktiskt, där man från grunden får lära sig möbelmålning, och vikten av att använda rätt verktyg för absolut bästa resultat. Vi kommer att spackla, måla och tapetsera väggar med inner och ytterhörn. Det blir golvläggning och prova på lägga mosaik. Utöver dessa praktiska moment kommer vi att få, utifrån en mindmap, inreda ett rum och rita skalenligt.
 
Mycket roligt ska vi hinna med under 5 kvällar mellan kl. 18.30 och ca. 21.00. Låter detta intressant?! Det finns fortfarand några få platser kvar... ring in din anmälan till butiken 0911-231990.
 
Lena / Colorama Piteå

Tapetveckor!

 
Nu är det ett strålande tillfälle att förnya väggarna hemma med tapeter till kampanjpris. Just nu ger vi 25% rabatt på alla lager och beställningstapeter från våra stora leverantörer Boråstapeter ( ej Borosan), Eco Wallpaper ( ej Decorama) Intrade, Duro och Midbec.
 
Behöver ni extra hjälp kan ni utnyttja våran fina tjänst och boka tid hos mig (inredningsdesigner) där jag, efter en kort intervju med er i samband med ett hembesök, fastställer era önskemål och utifrån det ger er ett förslag på tapeter, inredningsdetaljer, möblering, färg, golv och allt annat som ni kan tänkas vilja få tips, idéer och hjälp med,  för att skapa erat personliga hem.
 
Välkommen till oss:)
 
Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0