Vi bygger ett sovrum

Ibland kan man känna att ett projekt lite mer än vad man orkar med för stunden. När jag såg de rivna väggarna i sovrummet kände jag så. Då får man ta fram sin inre coach och visualisera resultatet. Med facit i hand var det värt varenda sekunds arbete :-)

 

 

När garderoben var utbyggd och varmvattenberedaren fått nytt tak över huvudet var det dags att ge de gulnade listerna och taket nytt liv. Den gamla oljefärgen gulnar och ger ett mindre trevligt, nikotinliknande, intryck.

 

Dagens moderna vattenburna lackfärger flyter ut fint och man slipper de starka lösningsmedlen som tidigare funnits i den här typen av färger.

 

För att hålla en standard på allt vitt i huset har vi valt en kulör (S 0500-N) och håller oss strikt till den på alla snickerier.

 

Vi sätter Alcros produkter i test här i sovrummet och på lister och dörrar har deras Servalac Aqua visa vad den går för. 

 

Färgen är helt klart av penselkvalitet. De större ytorna rollade jag med en fin roller, inte skumgummi då den inte tar upp tillräckligt med färg, för att sedan efterdra med en fin pensel med syntetborst.

 

 

Vi ville behålla den lantliga känslan i huset men ändå hålla det ”modernt, ljust”. En tapet från Båråstapeter fick flytta in på väggarna. Lace 1346 heter den och har ett diskret spetsliknande mönster i vit struktur. Det är lite trixigt att tapetsera i gamla hus, väggarna är sneda och lutar både här och där. Undvik därför avslöjande mönster som vågräta ränder och rutmönster.

 

Dags att lägga golv. För er som inte provat att lägga ett klickgolv med 5G-låsning, kom in i butiken så ska vi visa hur lätt det är! Man behöver inte slå ihop golvet utan man klickar ihop skarvarna med ett litet klick. Med tanke på avsaknaden av mönster är det alltså lättare än ett pussel för treåringar ;-)

 

Nu är rummet som nytt och mammsen får äntligen flytta sin säng från alkoven till sovrummet med stort S.

 

 

 

Här kommer vår inköpslista från Colorama:

Underarbete samt färg och lim:

Sprayfärg, fläckisolering:         151 kr

Rollerset:                                59 kr

Millex 2 takfärg:                       832 kr

Platinum lackpensel:               152 kr

Ideo miniroller slät:                  45 kr

Alcro lätt hand, spackel:          447 kr

IDEO NW-lim                          179 kr

Deco seal:                              38 kr

Servalac Aqua:                        632 kr

Totalt:                                     2535 kr

Tapet:

Lace, 5 rullar:                         1945 kr

Golv:

IDEO, Mörk Ek, 9 pkt:             3623 kr              

Slutsumma:                           8103 kr

 

Man kan självklart påverka priset i val av tapeter och golv. Just nu har vi kampanj på golvet vi lagt i sovrummet. 149 kr/m2 istället för 189 kr som jag räknat på här ovan.

Gäller så långt lagret räcker eller fram till 12/2-14.

/Mia.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0