Måla delar av din möbel!

 
Läckert att bara måla delar av möbeln!!  På byrån från Humblesticks har man målat bara fronter och sidor. Lådfronterna och luckan har fått ett fint mönster med droppar där man bevarat träet, som en snygg effekt!
 
Lena / Colorama Piteå

Skyltning i butik!

Foto Colorama Piteå
 

En ny tapetkollektion från Duro med historiska tapeter tillverkade med den gamla limtrycksmetoden, har fått ta plats i en av butikens montrar. Otroligt snygga mönster och färger!

Stol och byrå har fått en matchande grå kulör S2500-N. Byrån har tapetserade lådfronter och stolen har fått utskurna rosor av tapet dekorerade på sitsen. För extra hållbarhet penslar man ett vattenbaserat lack utanpå:)

All accessoar finns att köpa i butiken!
 
Lena / Colorama Piteå

Nyheter från Tarkett

 
Idag har vi varit på visning för Tarkett, där vi fått ta del av en hel del nyheter inom laminat och vinylgolv. Superfina plastgolv med en hel del nytänk! Laminat extra breda och extra långa plank med fasad kant på lång respektive kortsida för extra snygg läggning. Snart hittar ni prover på dessa i butiken:)
 
Lena / Colorama Piteå

Vi bygger ett sovrum

Ibland kan man känna att ett projekt lite mer än vad man orkar med för stunden. När jag såg de rivna väggarna i sovrummet kände jag så. Då får man ta fram sin inre coach och visualisera resultatet. Med facit i hand var det värt varenda sekunds arbete :-)

 

 

När garderoben var utbyggd och varmvattenberedaren fått nytt tak över huvudet var det dags att ge de gulnade listerna och taket nytt liv. Den gamla oljefärgen gulnar och ger ett mindre trevligt, nikotinliknande, intryck.

 

Dagens moderna vattenburna lackfärger flyter ut fint och man slipper de starka lösningsmedlen som tidigare funnits i den här typen av färger.

 

För att hålla en standard på allt vitt i huset har vi valt en kulör (S 0500-N) och håller oss strikt till den på alla snickerier.

 

Vi sätter Alcros produkter i test här i sovrummet och på lister och dörrar har deras Servalac Aqua visa vad den går för. 

 

Färgen är helt klart av penselkvalitet. De större ytorna rollade jag med en fin roller, inte skumgummi då den inte tar upp tillräckligt med färg, för att sedan efterdra med en fin pensel med syntetborst.

 

 

Vi ville behålla den lantliga känslan i huset men ändå hålla det ”modernt, ljust”. En tapet från Båråstapeter fick flytta in på väggarna. Lace 1346 heter den och har ett diskret spetsliknande mönster i vit struktur. Det är lite trixigt att tapetsera i gamla hus, väggarna är sneda och lutar både här och där. Undvik därför avslöjande mönster som vågräta ränder och rutmönster.

 

Dags att lägga golv. För er som inte provat att lägga ett klickgolv med 5G-låsning, kom in i butiken så ska vi visa hur lätt det är! Man behöver inte slå ihop golvet utan man klickar ihop skarvarna med ett litet klick. Med tanke på avsaknaden av mönster är det alltså lättare än ett pussel för treåringar ;-)

 

Nu är rummet som nytt och mammsen får äntligen flytta sin säng från alkoven till sovrummet med stort S.

 

 

 

Här kommer vår inköpslista från Colorama:

Underarbete samt färg och lim:

Sprayfärg, fläckisolering:         151 kr

Rollerset:                                59 kr

Millex 2 takfärg:                       832 kr

Platinum lackpensel:               152 kr

Ideo miniroller slät:                  45 kr

Alcro lätt hand, spackel:          447 kr

IDEO NW-lim                          179 kr

Deco seal:                              38 kr

Servalac Aqua:                        632 kr

Totalt:                                     2535 kr

Tapet:

Lace, 5 rullar:                         1945 kr

Golv:

IDEO, Mörk Ek, 9 pkt:             3623 kr              

Slutsumma:                           8103 kr

 

Man kan självklart påverka priset i val av tapeter och golv. Just nu har vi kampanj på golvet vi lagt i sovrummet. 149 kr/m2 istället för 189 kr som jag räknat på här ovan.

Gäller så långt lagret räcker eller fram till 12/2-14.

/Mia.


Ny skyltning i butiken

 
Så fantastiskt roligt det är att skylta om och fräscha upp butikens montrar. Idag har jag fixat till med tapeter från Midbec och målat en liten söt byrå i årets kulör - lila! Sen har jag dekorerat lådorna på byrån och lampskärmen med kontaktplast som jag skurit till i olika grafiska mönster.
 
Alla accessoarer finns att köpa i butiken!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Graceful - Nytt från Boråstapeter

 
Graceful Living - bjuder på klassiskt eleganta tapeter! Madeleine Sidemo, ansvarig designer på Boråstapeter, berättar att de låtit sig inspireras av det växande tankesättet att blanda in det bästa av det förflutna för att skapa ett stiligare här och nu. Med inredningsdetaljer som tex mässingsljusstakar och kuddar i siden, sammet eller päls ska det vara lätt att skapa en hemmiljö där kontrasten mellan gammalt och nytt möts.
 
Graceful Living bjuder verkligen in till ett stiligt och elegant hem med ett lugnt och rofyllt intryck!
 
Denna finns i butiken from 18/2. Välkomna!

Nytt enfärgat från Boråstapeter- Pigment!

 
Den 12:e Februari är det lansering på Boråstapeters nya enfärgade kollektion Pigment. En tapet som är helt slät och inger ett matt intryck, lite som en målad yta! Dessa tapeter är supersnygga på rummets alla väggar eller som komplement till en mönstrad fondvägg.
 
Kollektionen innehåller 40 olika färger och kostar 329kr/rulle. Vissa av dessa färger kommer vi lagerhålla i butiken:)
 
Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0