Jowahuset fyller 110 år

 

 

Boka upp lördagen den 5 oktober, vi har då laddat butiken med mängder av bra erbjudanden och evenemang. Födelsedagspriser på Golv, Tapeter, Handdukstorkar, Textilgolv, Vinylklick, Badrum, Keramik, Väggfärg, mm mm. Utöver varor till kalaspriser så kommer vi bl.a. att gästas av Karin Mannerstål som inreder barnrum i butiken, passa på och kom in och ta del av hennes glödande inspiration. Vi bjuder under dagen på varmkorv med bröd:)

 

Vi kan dessutom, med start på lördag, bjuda på en historisk överblick av Jowas 110 år. Vi har då dukat upp en resume av företaget genom århundrandet, den historiska återblicken finner du i entrén in till Berlins i Jowahuset i stan.  

 

Henrik & Gunilla Wallsten finns på plats mellan kl.11-13 och svarar på frågor eller tar emot minnen och återblickar från Er.

 

Välkommen in och fira med oss!

 

 Lena / Colorama Piteå

 


Chantelle från Intrade

Foto Intrade
 
Chantelle är en vintage-inspirerad tapetkollektion som för tankarna till Toscana. Blommor i akvarell varvat med klassiska medaljonger som ibland är skönt diffusa för att skapa den rätta softa känslan. Vackert och stämningsfullt.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Tapeter för de yngre - Playtime från Intrade

Foto Intrade
 
Playtime, en kollektion för de lite yngre. En färgklick som innehåller både söta och lite tuffare mönster i flera olika färger. Här kan man hitta ugglor, byggare, elefanter, butiker och blommor i en härlig blandning;)
Välkommen till oss!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Finbesök till butiken!

 
Lördag den 5:e Oktober kommer denna härligt spralliga inredningstjej till vår butik. Karin Mannerstål kommer att vara med oss och våra kunder under hela dagen och inspirera och tipsa om allt möjligt inom inredning. Hon kommer att göra lite projekt i butiken samtidigt som hon delar med sig av sina kunskaper.
 
Så boka upp denna dag tillsammans med oss!
 
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Nytt från Intrade - Tapetkollektion Muse

Foto Intrade
 
Om man inte vill släppa taget om sommaren helt, kan man njuta av vackert handmålade blommor på väggarna. En fantastisk tapetkollektion från Intrade i starka sommarfärger. Finns snart i butiken:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Poesi på väggarna!

Foto pressbilder boråstapeter genom fixa & dona
 
Hildur Blad som har den fina bloggen Fixa & Dona, visade upp dessa bilder på den nya kommande kollektionen Poetry, från Boråstapeter. Vi kommer att få ge oss till tåls än ett tag, kollektionen finns inte i butiken förrän 24 Oktober. Designteamet på Boråstapeter har samarbetat med formgivarna Ylva Skarp och Malin Björklund, det verkar som att de lyckats ganska bra, eller vad säger ni?!
 
”Det är en modern tapetkollektion som både tänder en gnista att inreda hemma i en lite mer avskalad stil samtidigt som de skapar en inbjudande och poetisk känsla. Mönstren vandrar mellan strikta kalligrafiska uttryck till blommiga akvarelleffekter. Flera mönster i kollektionen är gjorda mot en rå grund eller tvättad, blekt yta för att förstärka känslan av enkel skönhet där det vackra ligger i ett fåtal, noga utvalda detaljer.” Citerat ur pressmeddelande från Boråstapeter.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Nyheter för våra våtrum!

Foto Colorama Piteå
 
Äntligen är den här!! Ny våtrumskollektion för väggar och golv från Forbo. Snygga golv som mestadels går i grå/svart färgskala. Väggarna är varierade! Vissa mönster gör sig allra bäst som fonder, medan andra är tänkt att passa i hela badrummet, jättefina! Min personliga favorit är väggen med vatten! Hela kollektionen kan ni titta på i butiken.
 
Behöver ni proffshjälp av duktiga mattläggare kan ni kontakta oss i butiken eller vår golventreprenad JB-Golv. Välkommen in till butiken för kostnadsförslag!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 

Rea!

Foto Colorama Piteå
 
Just nu har vi ett finfint reatorg med tapeter för husets alla rum! Här kan ni hitta fräscha vita, beiga, flerfärgade tapeter för fonder eller heltapetserade rum. Skynda fynda!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Mumin tapeter!

 
För er som gillar Tove Janssons sagofigur Mumin, kan ni nu hitta tapeter med denna trollfamilj hos oss. Många härliga mönster i flera olika färger. Easy up kvalité till ett pris av 499kr/rulle.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Nya Decorama

 
Nu har den nya Decorama kommit till butiken. En tapetkollektion som är tänkt för den breda "publiken". Tapeter för husets alla rum, inga utmärkande färger eller mönster, utan här hittar man tapeter i beige, grå, blå och vita nyanser. En blandning av harmoniska ljusa färger och grafiska mönster. 
 
Hos oss hittar ni en hel del av dessa tapeter på lager i butiken.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Karin Mannerstål till butiken


I Oktober kommer vi på Colorama Piteå att få ett trevligt besök av Karin Mannerstål. Hon ska vara tillsammans med oss och våra kunder under en hel dag, inreda, pyssla och visa sina kunskaper och dela med sig av sitt kunnande och härliga personlighet till alla som besöker oss denna dag.
 
Datum kommer senare, så håll utkik! :)
 
Lena / Colorama Piteå

Tapetnyheter till butiken

 
Nästa vecka väntar vi hem en nygammal tapetleverantör, nämligen Paintpart. Vi har tidigare haft dessa tapeter representerade i butiken och nu kommer de tillbaka igen... kul!! Vi kommer att få en kollektion som heter White and Gray och en barnbok med tapeter från hela Mumin familjen. Många som har efterfrågat Tove Janssons karaktärer på väggarna, så nu äntligen hittar ni dom hos oss:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 
 
 
 
 

Kopparkruka av tidningspapper

Foto Diy
 
Här kommer ett trevligt hemmapyssel. Av en konservburk och lite tidningspapper kan man göra en vacker kruka, som man sen piffat till med kopparspray. Det man behöver är sax, penna, tidningspapper, lim och en konservburk.
 
Börja med att klippa ut en tidningssida. Lägg en penna längst ner i en av kanterna, så att pennan/pappret kommer att rullas på diagonalen, som bilden visar.

 

Använd ett papperslimstift och limma fast fliken på pappret samtidigt som du rullar pappret till ett långt sugrör.

 

Glöm inte att dra ut pennan från röret under tiden du limmar, så att du inte limmar in pennan i pappret.

 

Pappret ska ligga så nära pennan som möjligt och samtidigt som du rullar upp pappret, limmar du insidan med papperslim. Avsluta med att limma fast sista snibben på pappret ordentligt. Upprepa samma procedur tills du har gjort tillräckligt med pappersrullar att täcka din konservburk med.

 

Använd limpistol alt. trälim och limma det på konservburken, där du vill att papperssnöret ska sitta. Tryck dit en för en och låt det torka någon minut innan du tar nästa.

 

Klipp sedan till pappersrören antingen i efterhand eller innan du limmar fast dem på burken.

 

När du täckt in hela burken med pappersrör och burken fått stå och torka, kan man om man vill, spraya den i valfri färg. Här föll valet på kopparspray! Snyggt:)

 

Diy genom Sköna Hem

 

Lena / Colorama Piteå

 

 
 
 

Inte bara guld som glittrar

 
Det är inte bara guld som glittrar, utan även koppar! Koppar är en metall som kommer stort inför hösten och vintern. Känner ni för att förnya era lampor, vaser och ljuslyktor där hemma, finns kopparspray att köpa hos oss i butiken. Sprayburkarna finns i ett antal olika kulörer och metaller.
 
Välkomna!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Barnrum för en prins eller prinsessa

 
Idag har det kommit till kännedom att prinsessan Madeleine och Chris väntar sitt första barn. Hur ska de inreda sitt barnrum? Här kommer några härligt kungliga inspirationsbilder för vilken prins eller prinsessa som helst:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

RSS 2.0