Färg inspiration

Foto Alcro
 
Visst kan man säga att de har klivit utanför ramen när de färgsatt dessa rum. De har lagt det vita åt sidan och verkligen vågat bryta de oskrivna reglerna. Läckert med bilden som ger illusion av ljus! Vill du veta vilka kulörer man använt sig av, kika in här!

Gör en adventskalender

 
Genom att visa dessa fina bilder från Jotun tänkte jag visa hur enkelt det är att göra en egen adventskalender, enkelt och snyggt! Visst är det mysigt att varje morgon i december se barnens tindrande ögon när de får öppna ett litet paket ur sin kalender. Det enda ni behöver är en träskiva, klädnypor, färg, lim, maskeringstejp och naturligtvis paketpapper, snören och en liten present att slå in:)
 
Vill ni ha en mer utförlig beskrivning av hur man gör just en sån här adventskalender, kika in här!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Nytt från Eco - Dimenstions

Foto Eco
 
I dagarna har vi fått kika i en kommande kollektion från Eco tapeter - Dimensions!  Färgerna går i blåa, gröna och gråa toner och många grafiska mönster, i en ny tappning. En riktigt finfin kollektion med mönster som med fördel kan användas på alla väggar. Denna finns i butiken from 11 december:)
 
Vill ni få en förhands titt, är ni välkomna in i butiken och bläddra!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 

Omskyltning i butiken

Foto Colorama Piteå
 
Nu har jag skyltat om i en av montrarna i butiken. Tapeterna kommer från Intrades nya kollektion Muse. Sen har jag målat vissa våder med grön kulör från Jotun och därefter "duttat" små söta guldprickar. Kuddar och plädar kommer från Noble House och finns att köpa hos oss i butiken. Fåtöljen är privat.
 
Lena / Colorama Piteå

Ny våtrumskollektion från Tarkett

 
Badrummet är ett rum där snygg design och funktion ska mötas. Det ska vara lättskött, hygieniskt, praktiskt och gärna prisvärt. Det ska också vara garanterat vattentätt och säkert. Tarkett har dessutom behandlat hela kollektionen med Pur, för en ännu mer lättskött yta. Denna nya våtrumskollektion innehåller många härliga mönster och färger både för den trendmedvetne och den som föredrar det lite mer tidlöst klassiskt.
 
Vi har större delen av denna kollektion på lager. Behöver ni hjälp med er badrumsrenovering, är ni välkomna att kontakta JB-Golv, som hjälper er från start till mål. Dessa duktiga mattläggare har flera års erfarenhet och ställer höga krav på kunnande. JB-Golv finns i samma lokaler som Colorama Piteå.
 
Välkommen att besöka oss!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 
 
 
 
 

Konstverk av dekorplast

Foto anunkblog
 
Kollage-teknik är ett bra sätt att göra egen konst på om man inte är så begåvad med pennan;) Här kan ni bli inspirerade av den grafiska formgivaren Kristina Krogh och här kan ni kika in och se hur man kan göra för att göra konstverk av dekorplast.
 
Hos oss i butiken finns många olika mönster och färger på dekorplast och i olika bredder att välja bland, så välkommen! :) 
 

Inspiration från Saltsjöbaden

 
Fantastic Frank är en mäklarfirma som ibland bjuder in gäster som kända och okända designers, fotografer, arkitekter, formgivare, inredningsstylister och möbeltillverkare som får inreda och styla en lägenhet. Denna gång var det Eva Lilja Löwenhielms tur, en stjärna inom skandinavisk design.
 
Personlig favorit var den fina rosa och gråa hörnhyllan... enkel, funktionell och supersnygg!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 

Val av fogens färg

 
Först väljer man kakel sen är det dags att bestämma vilken färg på fogen man ska ha, det kan vara nog så klurigt! Val av fog har stor betydelse för uttrycket man vill ha i det kaklade rummet. Vit platta med vit fog kan till en början se rent och modernt ut, men efter en tid kan det vara svårt att behålla den ljusa fogen vit och fin, dessutom kan det inge en aning blekt intryck.
 
En ljus grå fog upplevs som nästan-vit tillsammans med kaklet. Liknar skugglinjer mellan plattorna. Du slipper oroa dig för att det blir sunkigt efter att man torkar med trasan vid kran och spis. Så, vill du ha en ljus vägg, välj den allra ljusaste grå fogen. Din vägg kommer att upplevas som nästan vit ändå. Blir super snyggt!
 
Vill man att fogen ska synas ytterligare lite mer och ta för sig, så kan man välja en mellangrå fog. Svart eller antracit ger ett ytterligare grafiskt uttryck...lite hårdare!
 
Behöver ni vägledning vad gäller kakel, klinker, kontakta butiken för inredningshjälp!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Från hink till stoppad pall

Foto Diy or Die
 
Vilket enkelt tips att göra sin egen sittpall eller fotpall med hjälp av en hink, skumgummi, tyg och spraylim. Här kan man verkligen leka med färg eller mönster på sina tyger till extra sittplatser, som dessutom är enkla att flytta runt var helst man behöver. Vill ni se hur man gjorde, kika in här! :)
 
Tyger och spraylim hittar ni hos oss i butiken! :)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Nyheter till butiken!

Foto Colorama Piteå
 
Nu har det kommit mycket nytt till butiken! Ljuslyktor med insekter, som ger ett otroligt vackert sken. Kubhyllor i 3-pack och vackra kuddar med den rätta vinterkänslan, i tre olika motiv. Dessutom lyktor som ser ut som garnnystan, het trend just nu!
 
Förutom detta har vi laddat upp med linneliknande gardiner och kuddar i enfärgade kulörer och varma ylleplädar!
 
Välkomna!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Inred julen med koppar!

Foto Sköna Hem
 
 
Tända ljus, värmande koppardetaljer och vackra blommor, då har du dukat med det viktigast till advent! Koppartrenden fortsätter även till jul! Fynda vackra inredningsdetaljer på Second Hand och spraya accessoarerna med kopparspray. Hos oss hittar ni sprayfärg i många färger och metaller med olika glanstal!
 
Vackra linneliknande gardiner och kuddar  hittar ni också hos oss för den rätta känslan till advent! Dessa finns i många olika färger. Snyggt med vita öljettgardinger till gröna växter och varm koppar!
 
Välkomna!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Tapetsera din ljusstake

Foto Squint Limited
 
Blivit less din kandelaber? Kanske detta kan vara en idé, att göra om den! Borde funka med tapeter eller tyger och sen lacka utanpå. Hämtat inspirationen från Squint Limited, som tapetserat och målat läckra möbler, lampor och  ljusstakar. Tapetstuvar hittar du hos oss i butiken:)
 
/ Lena Colorama Piteå
 
 

Ny kulör på köksinredningen

 
I de flesta fall väljer vi gärna vitt till våra köksluckor. Men om man vågar avvika lite från mönstret finns fin inspiration till andra kulörer på Ballingslöv. Köket på bilderna är från en serie som heter Bistro, målat i vacker lindblomsgrönt. En kulör som gör sig riktigt bra tillsammans med vita och svarta snickerier. Snyggt också med vita bänkskivor, vita kakelplattor 15*15 och grå fog.
 
Blir du sugen måla om köket och gillar den här stilen kan vi rekommendera kulörerna Duggregn, Ärg och Fossil från Alcro.  
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Inspiration till färgsättning

Dessa bilder ger verkligen inspiration till färg. Fotografen Denise Grûnstein har med hennes verk fått fram vackra kombinationer av färger. Ovan ser vi kulörer från Alcro Blue Finch, Robin Blue, Lagun Metallic och Påsklilja.
Kulörerna Uranus, Lunar Grey, Apricot Nude och Grädde från Alcro.
Bild från Denises egna bok med 59 olika buketter, tillsammans med kulörerna Chablis, Hummingbird och Tallbarr från Alcro.
Bild från Denises egna bok med 59 olika buketter, tillsammans med kulörerna Ostron pärlemor, Oktan och Tystnad från Alcro. Otroligt härliga bilder med vackra färger.
 
Tycker ni det är svårt med färgsättning, hjälper vi gärna dig i butiken eller gör er ett hembesök! Välkommen in eller boka en tid:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Hemmabesök hos matprofilen Leila Lindholm

Foto Sköna Hem
 
Leila har alltid varit intresserad av inredning. Hon bor i Mariefred i ett hus från 40-talet på fyra plan som innefattar 400 kvadratmeter. För Leila är köket husets hjärta. Köket som hon ritat själv är inspirerat av franskt
40-tal. Hon har valt bort överskåp för att skapa rymd i köket och samtidigt komma nära sina köksprylar... och många prylar finns det! Bänkskivorna är av marmor och på väggarna sitter ett klassiskt cremefärgat kakel.
 
I de flesta rum har hon vitmålade trägolv, liksom tapeter från Ralph Lauren och Colefax and Fowler. (Inom kort kommer en kollektionsbok från Ralph Lauren till vår butik i Piteå)
 
Leila vågar verkligen ta ut svängarna och frångå vitt och grått på väggarna. Hon blandar gärna gammalt med nytt för en mer hemtrevlig känsla. Visst har hon väl lyckats?
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Varför måla hela möbeln?


Foto qiphome.com
 
Udda kombinationer eller kanske snarare skarpa kontraster kommer från tyska Ziben. Här ser vi ett bord av återvunnet trä, där den ena halvan blivit målad med högblank vit färg. En annan detalj är att den delen som är målad fått svarvade "lyxiga" ben medan de andra är raka och plain.
 
Vad säger ni, något att ta efter?
 
Lena / Colorama Piteå

Svensk hemslöjd öppnar webbshop

 
Alla som inte kan ta sig till butiken i Stockholm har nu möjlighet att köpa vacker svensk hemslöjd på webben. Här kan man verkligen hitta många riktigt fina handgjorda kvalitetsprodukter i naturmaterial, vävt, tovat och virkat... fina julklappar att önska av snällaste tomten:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Skyltning i butiken

Foto Colorama Piteå
 
Industristilen håller i sig! Midbecs nya tapetkollektion Tegel innehåller många snygga vinyltapeter med sten- mönster. Min absoluta favorit är denna som vi tapetserat i butiken. En vinyltapet som nästan faller på plats av sig själv, otroligt lätt att sätta upp och skapa ett naturligt utseende med osynliga skarvar:)
Vill ha!!...vet bara inte var :)
 
 
Foto Colorama Piteå
 
Nu har vi målat en vägg i butiken med en av Alcros nya kulörer för hösten, Peacook Blue. En härligt mustig turkos kulör i en matt väggfärg, Pashmina. Otroligt snyggt med matta väggfärger!! Till denna nyans har vi matchat med tapeter från Midbec. En kollektion från deras Khrôma serie, Silva! De accessoarer vi använt finns att köpa i butiken! Under nästa vecka väntar vi hem ytterligare ljuslyktor, kuddar och annat snyggt:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Väggdekoration

 
Här är ett exempel på väggdekoration av papperspyramider. Just den här kommer från bloggaren bakom
Tête d’ange. Här kan man använda sig av snygga papper eller tapeter och dubbelhäftande tejp. Ett tidskrävande pyssel men väldigt läckert och spännande!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Nyheter till butiken

Foto Colorama Piteå
 
Idag har vi packat upp lite nyheter till butiken. Underbart härliga färger på olika textilier. Vi har fått hem öljettlängder, ullplädar, kuddar och gardinkappor i enfärgade kulörer som är lätt att matcha ihop med mönstrade tapeter.
 
Det känns verkligen jättekul att blanda upp våra i övrigt hårda material med lite mjukt! Att kunna erbjuda våra kunder ett mer komplett sortiment när de ska inreda sina hem med tapet, golv, färg och våra accessoarer. I nästa vecka väntar vi dessutom hem en hel del ljuslyktor och små hyllor i tre storlekar.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

RSS 2.0