Värmebölja

 
Vilket fantastiskt väder vi fått här uppe i norr denna Maj månad!! Idag ligger temperaturen på 27 grader!!
 
Vi har som vanligt öppet hela helgen och ni har möjlighet att handla fasadfärgen Bestå från Alcro till 25% rabatt och Demidekk från Jotun till finfina sommarpriser!!
 
Med denna sommarvärme vill vi önska er en riktigt glassig helg!
 
Lena / Colorama Piteå

Vilken härlig lördag!

Foto Colorama Piteå
 
I lördags hade vi vårfest på Colorama i Piteå. En otroligt rolig och härlig dag med många upptåg. Vi hade en modevisning där vi visade upp tapetkollektioner med hjälp av klänningar. Vilken fest det blev!! Underbart väder, härliga kunder och duktiga modeller:) Finalen på showen var en brudklänning som jag gjort av tapeter från Ecos kollektioner White, Almost White och Metallic.
 
Tack säger jag till dessa duktiga tjejer som gick modell för oss denna festdag!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Kampanj på fasadfärg!

 
Just nu pågår det färgveckor i butikerna. Vi lämnar 25% rabatt på fasadfärg Bestå från Alcro under hela Maj månad. En toppenfärg till ett kanonpris:) Behöver du tips och råd vad gäller kulörer, produkter eller i vilket skick din nuvarande fasad är i, är du välkommen till oss!! Vi har uppmålade prover och kunnig personal med fasadexperter och färgsättare, allt för att våra kunder ska blir nöjda i många år framöver:)
 
Lena / Colorama Piteå

Djurmotiv

Foto Annika Rådlund
 
På Stockholm Fashion Week visade flera olika heminredningsföretag vad som kommer att gälla till hösten. Djurmotiv var ständigt återkommande. Tycker själv detta påslakanset som visas på bloggen Allt om bostad var lite kul;) Skulle hellre önska detta motiv på en pläd i soffan än ett bäddset i sängen... eller vad säger ni? ;)
 
Lena / Colorama Piteå

Fest i butiken!

Foto Colorama Piteå
 
På lördag 25/5 har vi fest tillsammans med våra kunder i butiken. Vi kommer att anordna en modevisning med tapetklänningar. Till finalen av showen kommer en tjej att gå brud i denna brudklänning som jag gjort av tapeter från EcoBorås. Ett otroligt roligt projekt som bevisar att nästan allt går att göra av en tapetrulle:)
 
Utan något mönster eller mall fick den ta form allteftersom jag klippte och klistrade och idéer succesivt växte fram. Superkul!! :))
 
Välkomna ni som kan denna lördag och ta del av modevisning, erbjudanden i och utanför butiken, mat och dryck och en massa annat!!
 
Lena / Colorama Piteå

Inspiration från butiken

Foto Colorama Piteå
 
Vi har verkligen en sån fin butik med väldigt många inspirationsmiljöer. Det är så kul när man har möjlighet att visa så många montrar som möjligt med tapeter, färg och golv:)
 
På dessa bilder visas tapeter från Midbec, Boråstapeter och Eco.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Garden Party!

Foto Boråstapeter
 
Den 19:e Juni släpper Boråstapeter en ny härligt somrig kollektion "Garden Party". Här kan man verkligen njuta av en natur i full blom. Mönstrade tapeter med matchande enfärgade från kollektionen "Mineral". Så många ljuvliga blommor och fjärilar...gillas!
 
Designer till dessa gobitar heter Hanna Wendelbo-Hansson. Hon har också gjort tapetkollektionerna Oxford, Falsterbo, Karlslund och Lilleby.
 
Lena / Colorama Piteå

Utställning på Gallerian

 
I helgen har vi tillsammans med Åhléns inrett och tapetserat en monter i Gallerian. Superkul att få chansen att visa upp oss även i shoppingcentrat inne i stan. Tapeterna kommer naturligtvis från oss medan all interiör är från Åhléns. Visst blev det fint?!
 
Vi har tapetserat från kollektionerna Lavendel Dream och Ibiza från Intrade och Rose från EcoBoråstapter. Skapat en riktigt härlig sommarkänsla:)
 
Lena / Colorama Piteå

Terasslasyr från Jotun

 
Så snyggt det blev att lasera med Terasslasyren från Jotun. Vi har behandlat alla våra altaner med kulör naturgrå. En underbar produkt att jobba med och inte alltför känslig för överlapp. I butiken finns det flera olika nyanser att välja mellan.
 
Att tänka på innan man börjar lasera är att rengöra terassen ordentligt. Om den är hårt smutsad eller om det är stora färgskiftningar bör man först använda en terassrens. Den tar effektivt bort all smuts och gammal olja. Om man använder denna produkt bör man vänta till terassen är helt torr innan man laserar.
 
Lena / Colorama Piteå

Längtan efter värmen...

 
I väntan på att det ska komma lite varmare väder drömmer jag mig bort med lite inspirationsbilder på olika uteterasser och balkonger. Snyggt bygga soffor av lastpallar och sen måla dom och ösa på med kuddar och filtar för att verkligen få en riktigt mysig och härlig känsla.
 
Vill ni slippa plocka in alla dynor och textilier när det regnar,  kan man sy dessa i mjuk och följsam vaxduk.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Blir glad av prickar

Foto Ikea
 
Detta underbara skåp full med godsaker fångade mitt intresse. Visst blir man bara så glad av dessa söta prickar. Man kan med att tapetsera bakstycket på ett skåp, enkelt göra sin möbel mer personlig. Tycker att de verkligen fått till helheten med småmönstrat i skåpet och större prickar på väggen, sen är den röda stolen verkligen "pricken" över i:et.  
 
Lena / Colorama Piteå

Tapetsera kylen!

Foto interiörguiden
 
Tapetsera kan man tydligen göra på nästan allting, eller vad säger ni?! Här har man satt tapet på kylskåp och tvättmaskiner. Det viktiga att tänka på är att få den att fästa ordentligt. Man bör tvätta noga först och sen mattslipa ytan innan man tapetserar. För att få en tålig och beständig yta ska det lackas några varv med ett vattenbaserat lack antingen matt eller blank:)
 
Lena / Colorama Piteå

Vår i butiken

I denna monter har vi tapetserat med tapeter från kollektionerna Ibiza och Un Bisou de mme Pitou från Intrade. Min personliga favorit är den bakom grillen med blommönster på träplankor... så snygg!! Vill ha!!
 
 
Hos oss hittar ni massor med inspiration och idéer för husets alla rum och för era utomhusmiljöer. Vi har spabad, grillar, balkongmattor och annat som gör det lilla extra för sommarfesten.
 
I väntan på lite varmare vårväder är det perfekt att börja förbereda för sommarens projekt. Passa på att tvätta husfasader, broräcken och terasser inför ommålning. Vi har de verktyg och redskap som underlättar arbetet:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Läckert med plåt!

 
Heta trender just nu är tapeter med betong, sten,  metall och plåtkänsla. Dessa kommer från MrPerswall. Fototapeter som du kan beställa i önskad storlek. De kostar 315:-/m2. Visst är det läckert!!
 
Är det här nåt ni gillar, finns det flera tapetböcker i butiken med lite ruffa strukturer och sliten patina.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Det är roligt med färg

Nedre delen av väggen är målad i kulör 1877. Övre delen 1269. Piraternas ansikte är målade i kulör 1877, mössan 5306, stjärnan och ögonen är målade i kulör 9913.
 
Panelen är målad i 4468 och stegen är målad i 4017.
 
Vägg och vaggan är målad i 3302. Fjärilarna har kulörkod 3114 och 3115. Stolen är målad med 3114.
 
Vägg är målad i en mörk rosa färg 3114 rosenblad.
 
Väggen är målad i pion 3185. Vita detaljer chi 7236.
 
Vägg är målad i morgondis 9915. Skyline är i kulörkod 9911 och pall och skrivbords ben i 9913.
 
Lite fler tips och färgförslag från Jotun. Alla kulörer finns att få i väggfärg eller trä och snickerifärg. Man kan välja olika glanstal på färgerna. En kulör med högre glanstal blir lite intensivare och upplevs mer kulörstark än en färg med lägre glans. Därför kan man med samma kulör leka med olika glanser och färgen kommer därigenom upplevas helt olika.
 
Funderar ni något om färger? Välkommen till oss så ska vi försöka vägleda dig rätt:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Härliga kulörer från Jotun

Vägg är målad i kulör 4496 syrén
 
Vägg är målad i 8109 Aprilgrön och trädet är målat på fri hand med 9918 klassisk vit
 
Vägg målad i kulör 4072 och vita detaljer 9918 klassisk vit
 
Vägg kulör 5225 och vita detaljer som lister 1624 Lätthet
 
Tips på kulörer till barnrum från Jotun. En snabb förändring i husets alla rum är att fatta rollern och måla om väggarna i en härlig kulör. Jotun har en mängd olika färgförslag som ni kan ta del av i vår butik. Målade ytor är tåliga och avtorkningsbara, så det är perfekt i barnrummet. Tycker ni det ger ett "platt" intryck kan man dekormåla motiv antingen på fri hand eller med hjälp av en overhead-apparat.
 
Är man osäker på hand, finns en hel del stickers att välja bland som är lätta att klistra fast och sedan byta ut vartefter barnet växer och intressen förändras.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Rockande myshörna

 
Bild: trolldesign.blogg.se
 
Med enkla medel kan du fixa en sådan här mysig kojja till din lilla prins eller prinsessa.
 
Många av våra barnkartor har fina tyger som matchar till tapeterna, så varför inte slå till och skapa en liten oas till ditt barn när du lika är i farten :)
 
Räcker inte orken till så blir tygerna till fina gardiner och kuddar också!
 
// Tess Colorama Piteå

RSS 2.0