Glad Påsk!

 
Våren är i luften...så underbart härligt när ljuset återvänt! Dagarna blir längre, det droppar från taket, fåglarna kvittrar och sommaren närmar sig:)
 
Vill önska er alla en riktigt glad och trevlig Påsk!! Hoppas ni får vara lediga och njuta av vårvintersol, god mat och mys med era nära och kära<3.
 
Vi kommer hålla butiken öppen några dagar i Påsk:
Skärtorsdag 07-15
Påskafton    10-15
Annandag påsk 12-16
 
Hjärtligt välkomna!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Fototapeter från Intrade

Foto Intrade
 
En ny väggbildskollektion från Intrade - Wallpower Wonders. Härliga bilder för alla smaker!!
 
Lena / Colorama Piteå

Rolig förvaringsvägg

Foto Archiproducts
 
Med dessa "lådor" Cubits från Mymito kan man själv kombinera ihop sin egen bokhylla. De finns i flera olika färger och storlekar. Bygg ihop till en osammanhängande förvaringsvägg eller i perfekta rader, allt efter egen stil och önskemål:)
 
Lena / Colorama Piteå
 

Färgglada golv

Foto Tarkett
 
Inför våren har Tarkett kommit ut med en ny kollektion vinylgolv. Denna enfärgade kollektion heter
Acczent Acoustic Uni, och finns i många färgglada och knalliga färger. Det som är så otroligt bra med vinylgolv är att de är både tåliga och lättskötta. Tåligt golv för husets alla rum:)
 
Är ni intresserade av vinylgolv är ni välkomna in till butiken för proffsig hjälp och vägledning av vår golventreprenad JB-golv.
 
Lena / Colorama Piteå

Våren har kommit till butiken!

Foto Colorama Piteå
 
Nu har jag skyltat om och välkomnat våren till butiken! Jag har tapetserat med tapeter från Intrade, kollektionen Ibiza. I den här boken kan man verkligen hitta många mönster och färger som får oss att längta efter sommar och sol, hav och strand...kanske en resa till Medelhavet;)
 
Ljusstakarna, burkarna, muggarna och dekorationskulorna som hänger har jag lånat av en underbar inredningsbutik här i Piteå, Hem Ljuva Hem.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Potpurri från Coloramamässan

Foto Colorama Piteå
 
Vilken fantastisk mässa!! Mycket fina nyheter och inspirationsmontrar. Ser verkligen fram emot våren och sommarens produktnyheter. Vi har tagit del av tapeter, golv i vintagestil och läderlock, badrumsinredningar i olika stilar med skinnhandtag och utbytbara fronter i olika färger, ljuslyktor och pynt och så mycket mycket mer.
 
 
Vi har också suttit med på en föreläsning av bloggerskan Jannice Wistrand. Hon driver företaget Add Simplicity AB. Jobbar med Feng Shui inredningskonsultationer, håller föreläsningar och kurser och bloggar dagligen på Sköna Hem.
 
Lena / Colorama Piteå

Colorama Mässan!

 
I morgon åker vi till årets Colorama Mässa på Infra City i Stockholm. Här får vi chansen att träffa kollegor över hela Sverige och våra leverantörer. Det brukar vara riktigt trevligt och många nyheter inför våren och sommaren.
 
Återkommer på måndag med bilder från mässan:)
 
Lena / Colorama Piteå

Nytt från Intrade - Kanara!

Foto Intrade
 
Nu sprakar det verkligen loss av färger och härliga sommarmönster. Känns verkligen rätt i tiden, då naturen och blommor tillhör en av vårens stora trender.  Blommor, fåglar, fjärilar och ränder i en mängd olika färgkombinationer.
 
Upplev lite vår och sommarkänslor med oss och Kanara;)
 
Lena / Colorama Piteå

Lekfull mosaik!

Foto Annika Rådlund
 
Här har verkligen fantasin och det konstnärliga flödat. Denna bild är hämtad från Mosaik Sweden. Med mosaik har man verkligen möjlighet att skapa mönster och former. Hos oss hittar ni kakel, klinker och mosaik från våra leverantörer Golvabia och Kakelcentralen.
 
Lena / Colorama Piteå

Förhandstitt på Happy!!

Foto Eco-tapeter
 
Den 27 Mars kan vi glädjas med Ecotapeters nya kollektion Happy!! Man blir verkligen glad och sprudlande av dess härliga mönster och färger. En 70-tals inspirerad bok med blommor och grafiska mönster för lekfulla hem.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Ibiza- tapeter med semesterkänsla!

Foto Intrade
 
Jag bara älskar dessa tapeter!! En kollektion full av glädje och positiv energi. Här har man verkligen möjligheten att fånga semesterkänslan även hemma. Ibizas mönster vill påminna om sol och värme, strand och hav och sommaräng. En mix av olika mönster och färger. Starka färger eller ljusa fräscha pasteller, batikmönster och tom leopard.
 
De beskriver själva kollektionen som " Happiness is not a destination, it´s a way of life"
 
Denna kollektion finns naturligtvis hos oss, snart också upptapetserad i en av våra montrar i butiken:)
 
Lena / Colorama Piteå
 

Besök i butiken av Hanna Wendelbo-Hansson

Foto Colorama Piteå
 
I torsdags hade vi besök av Hanna Wendelbo-Hansson som jobbar som designchef på Boråstapeter. En underbar tjej som är lika passionerad över tapeter som jag är. Hon berättade att hennes idéer för sina tapetmönster kommer av olika händelser i hennes liv. Det kan vara resor, trädgård, minnen från hennes barndom med sin mormor, butiker hon besöker och mässor. Inspirationen kommer överallt ifrån.
 
Vi fick också ta del av hennes nya kollektion, Marsstrand, som släpps den 10/4. Svensk västkust möter amerikansk östkust. Färgerna hämtar hon av skummet från vågorna, himlen och havet. De beiga klipporna vid Marsstrand och från signalflaggornas röda och gula nyanser.
 
Hanna har jobbat på Boråstapeter i drygt tre år. Innan dess var hon på Sandbergs tapeter. Förra året vann Hanna Elle Interiörs designpris för hennes kollektion Karlslund.
 
Hon berättade om hur processen från idé till färdig tapet tar ca 1,5 år. Till en början skissar hon för hand. Målar med akvarell och ritar i datorn. Ibland använder de sig av arkiverade mönster som de förnyar och skissar om för att hitta nya vägar ur ett befintligt grundmönster. Vidare ska också mönstret tryckas, man ska fotografera miljöer och skapa tapetböcker.
 
Hanna pratade också om vårens trender som hon delat in i olika kategorier. Nostalgica- inspiration från det gamla, en tillbakablick!! New Nordic- Olika träsorter blandade, ljusa toner, pasteller, natur. Industrial- Ruffa och råa material, betong, träväggar, stål, plåt. Country Side- Lantlig stil, växter och blommor, sommar och salta bad. Extravaganza- Lyx och glamor, drama!!
 
Det var otroligt roligt, trevligt och intressant att få träffa och lyssna till en tjej som verkligen brinner för sitt yrke och som gett oss en inblick i den kreativa processen att skapa tapeter som vi sen säljer till våra kunder. Tack Hanna för ditt besök!! Hoppas vi snart ses igen:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 

Modellgips

Nu har vi modellgips i 5kg förpackningar 65 kr/förpackning är ett riktigt klipp dessutom :)

Piteå har ju just nu rätt dåligt med hobbybutiker så därför tänkte jag tipsa er om att gips finns hos oss.

Perfekt till gjutning av små händer och fötter!

// Tess Colorama Piteå


RSS 2.0