Alcro- kulörer våren 2013

Foto Trendenser
 
På Formexmässan visade Alcro upp vårens färgpalett för 2013. Här ovan ser ni de kulörer som de tillsammans med  Moderådet tror på:)
 
Lena / Colorama Piteå

Målat i pastell

Foto Trendenser 
 
Med färg och fantasi kan man åstadkomma en hel del!! Tyckte detta blev jättesnyggt!! Väggen målad i pastell och geometriska former. Sen har man inrett sovrummet i matchande kulörer. Blandat olika textilier för att skapa mer liv, bomull, linne och grovstickat.
 
Snygg detalj att låta mönstret "glida" ner på golvet:)
 
Blev ni inspirerade av denna idé?!  Välkommen in till butiken ska vi vägleda er rätt för ett lyckat resultat:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Målat trägolv

Foto Studio Karin
 
Gillar detta kök! Här har de mixat det lantliga, genuina med modernt svart och högblank vit bänkskiva och överskåp. Trägolvet är målat i snygga rutor i två olika nyanser av grått. Det högblanka vita kaklet var snyggt mot överskåpet och 10*10 plattan känns rätt mot det rutiga golvet.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Nostalgic från Mr Perswall

Foto MrPerswall
 
Nu finns en ny kollektion fototapeter från MrPerswall- Nostalgic!! Här har man hämtat inspiration från hela 1900-talet. Mönster framtagna för att trigga igång barndomsminnen, känslan från förr!!
 
Välkommen in till butiken för en riktig nostalgitripp!
 
Lena / Colorama Piteå

Gilla oss på Facebook:)

 
Ni vet väl att vi också finns på Facebook?! Gå gärna in och gilla vår Facebook-sida på Colorama Piteå :)
 
Lena / Colorama Piteå

Omskyltningen fortsätter...

Foto Colorama Piteå, Jowa
 
Idag har jag pysslat vidare i butiken! Här har jag använt mig av tapeter från Midbec ur kollektionen Denim & Co. Denna tapetbok har sååå många fina mönster, för alla åldrar!
 
Tröjan har jag gjort av en tapet med stickat mönster:)
 
Lena / Colorama Piteå

Omskyltning i butiken

Foto Colorama Piteå, Jowa
 
Här har vi tapetserat vår monter i butiken med Ambience från Midbec. Denna kollektion innehåller olika typer av mönster i flera färger. Rosor, rutigt, småmönstrat och enfärgat. Tapetsera gärna eran byrå eller bokhylla i matchande tapet. Vill man få en mer tålig yta, kan man lacka med ett vattenbaserat lack.
 
Väggorden har jag skurit ut i dekorationsplast.
 
Foto Colorama Piteå, Jowa
 
Denna underbart vackra tapet har vi skyltat upp tillsammans med fina matchande kuddar från Mio. Tapeten kommer från Intrade ur kollektionen Villa Flora, och finns som lagertapet hos oss:)
 
Lena / Colorama Piteå

Nytt & Tufft från Midbec

Foto Midbec
 
Nya fräcka tapeter från Midbec! Demim & Co är en ungdomligt fräsch kollektion tapeter för alla åldrar. Innehåller en härlig blandning av olika mönster, stickat, jeans, rutigt och blommigt, trä och betong! Min personliga favorit var tapeten med stickat mönster...coolt!! :)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Nytt från Midbec- Mankai

Foto Midbec
 
Nu finns denna stämningsfulla och harmoniska tapetkollektionen i butiken. Japaninspirerade tapeter i lugna färger och romantiska mönster som blandas med randigt och rutigt.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Visning av Tarketts golvnyheter

 
Det här nya, färgglada och tåliga vinylgolvet från Tarkett heter Acczent Acoustic. Vilken färgklick i ett barnrum eller på en offentlig lokal! Snyggt att de är enfärgade och att de även finns i vitt, grått och svart för den mindre vågade;)
 
 
Dessa textilplattor heter Prima. Plattorna finns i många olika färger. Baksidan är tillverkad av 100% återvunnen vinyl, lätta att lägga och enkel att sköta. Vi på Colorama Piteå kommer att lagerlägga dessa plattor i färgerna antracit och beige. Perfekt för inglasningen, sovrummet, lekrummet och offentliga lokaler.
 
 
Det kommer flera nya golv nu i vår i olika grå nyanser. Dessa laminatgolv från Tarkett var väldigt livfulla med ådring och struktur. Laminat är tåliga och slitstarka golv, lättskötta och praktiska i husets alla rum. 
 
Hos oss har vi många olika golv hemma på lager. Ni kan välja mellan trä, vinyl, laminat, sten och textil i många olika färger och utseenden.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Ny AD.Elle färgkollektion

Foto Alcro
 
Alcro och tidningen Elle har tagit fram en färgkollektion med fyra nya kulörer. I kollektionen ingår en klarröd, guldmetallic, en blank djup svart och en starkrosa.
 
Den svarta färgen bryts i Alcros högblanka servalac exclusive, som passar på trä och metall, medan guldfärgen (metall decorfärg) används för att ge mindre väggytor, pelare, prydnadssaker och möbler det lilla extra, lite bling bling;)
 
Dessa kulörer finns i butiken from idag!
 
Lena / Colorama Piteå

Speglar skapar rymd

Foto Ikea
 
Med speglar kan man få rummet att kännas både större och ljusare. Ett enkelt och gammalt knep!
 
Tycker det var läckert med dessa runda speglar där det ser ut som att de är upphängda i ett band eller läderrem. Här har man möjlighet att med enkelt medel förändra stilen...bara byta banden!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Hemmapyssel!

Foto Trendenser
 
Hos oss på Colorama i Piteå kan man köpa utgående tapetböcker och avsnitt för hemmapyssel. Det finns mycket man kan göra av lite papper;) Här på bilden har de gjort "väderkvarnar" som de dekorerat anslagstavlan med eller moodboarden. Dekorativ detalj på väggen!! Om ni googlar origami+windmill kommer det upp fina instruktioner för att göra egna kvarnar;)
 
Lena / Colorama Piteå

En riktigt finfin idé!

Foto Interiörguiden via Hemlängtan
 
Hittade denna fina bild på bloggen Interiörguiden. Säkert har man gamla svarvade knoppar från förbrukade eller omoderna gardinstänger liggandes någonstans, då är det läge att återanvända dessa nu, och använda de som krokar istället.
 
Ett smidigt sätt att sätta lite färg på knopparna är att spraymåla. Vi har dessa burkar i en mängd olika färger till ett pris av 100kr.
 
Lena / Colorama Piteå

Projektorklocka

Foto In the Mood
 
Vilken cool Projektorklocka, Karlsson, från butiken In The Mood. Funkar både som klocka och lampa och kostar 1500kr.
 
Lena / Colorama Piteå

Årets Kulör- Emerald

Förra årets trendkulör hette Tangerine Tango, rödorange. Men detta år har den alltså bytts ut av en livligt strålande grön kulör- Emerald! Denna gröna nyans förknippas ofta med ädelstenar- en lyxig nyans:)
 
Grönt är den vanligast förekommande nyansen i naturen, det mänskliga ögat ser mer grönt än någon annan färg i spektrumet. Emerald ger en känsla av klarhet, föryngring och förnyelse.
 
Denna kulör kommer vi alltså att få se på både kläder och inredning framöver!
 
Lena / Colorama Piteå

Tapeter för ditt syrum

 
Hos oss kan ni beställa dessa superhäftiga fototapeter från MrPerswall. Perfekt till sy/hobbyrummet:) Tapeterna kostar 309kr/m2 och kan beställas i exakt det mått man vill ha. Dessa fototapeter finns i en mängd olika kollektioner och motiv, men skulle det ändå inte finnas det ni söker, kan man ladda upp ett eget foto och göra sin egen personliga fototapet.
 
Välkommen in till oss så ska vi hjälpa er!
 
Lena / Colorama Piteå

Sjöboden på nytt sätt!

Stor terass för poolbad, mat och umgänge. Börjar det regna är det bara rulla in grillen under glastaket:)
Foto Residence
 
Här har arkitektkontoret Tham & Videgård gått lös på sjöboden som fått en något kaxigare utseende. Förr var detta en byggnadstyp som var vanlig på öarna i Stockholms skärgård. Man byggde hus kloss mot varandra och de fick ofta olika bredd beroende på tomtens förutsättningar.
 
Detta hus finns ute på Lagnö. Här är betong ett udda byggnadsmaterial, då de flesta hus är byggda med stor snickarglädje.
 
Bilden från köket visar väggar och tak i skimrande glasmosaik och golvet i slipad betong, ett material som går genom hela huset. Träslag man använt är teak. Snyggt med mosaik i taket:)
 
Lena / Colorama Piteå
 

RSS 2.0