Prickigt!

Foto pisaroita
 
Det är inte en prickig tapet eller ens målade prickar! Nej, här har man använt sig av små klisterprickar när man skapat denna ursöta vägg.  Sen förstärka känslan med hjälp av halva stora prickar på ett snöre - ursnyggt!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Skapa nytt genom att måla om!

 
Att måla om är ett av de enklaste sätten att få en gammal möbel som ny igen. Gamla möbler som får färg helt eller delvis, så snyggt! Dessutom ett unikt tillfälle att verkligen skapa, designa sina möbler helt efter egen smak och tycke. Den som verkligen är en mästare på detta är Christine, som står bakom bloggen mobelpobel.
 
Vill man utveckla detta vidare, är det riktigt fint att tapetsera på möblerna. Att måla sin byrå och tapetsera lådfronterna i en matchande tapet! Tänk på att ni lackar tapeten med ett vattenbaserat klarlack efteråt för en tåligare yta. Hos oss på Colorama Piteå finns tapetstuvar att köpa för hemmapyssel:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Höstens och vinterns trender på Formex

 
I Trend Zone, Formex avdelning för trendinspiration, visades fyra av säsongens viktigaste trender i en utställning som var sammanställd av Svenska Moderådet. Eklekticism, Formalism, Maximalism och Materialism, heter de olika trendriktningarna. Mixa och matcha, matt mot blankt, starkt mot neutralt, konventionellt mot originellt - var ledorden.
 
- Aldrig någonsin har uttrycket stilrent känts så avlägset som nu. Tvärtom fortsätter vi ge oss hän åt mångfaldens generösa spektrum och blandar epoker, färger, material och mönster. Temat inspirerar och uppmuntrar till att mixa våra favoriter och ta fram konstnären inom oss, säger Chicie Lindgren, projektchef för Formex.
 
Först ut: Eklekticism - handlar framför allt om stilblandningar. Det intressanta är att alla epoker blandas. Enkelt med elegant, gammalt med nyköpt, massproducerat med konsthantverk, barnens hemgjorda verk från dagis med designföremål. Med fingertoppskänsla mixas olika stilar och uttryck. Resultatet blir en ny skön stil.
 
 
Formalism – betonar form före funktion. Idag finns många intressanta former inom inredning och design. Det är runda och organiska former. Det finns också hårda former, med skarpa hörn och vinklar. Stilen fokuserar på formen.
 
 
Maximalism – less is a bore. Stilen som går under arbetsnamnet Maximalism betonar överdådighet och maximal synlighet. Den står för en svulstighet, på gränsen till det förbjudna. 
 
 
 
Materialism – fokuserar på olika material och ytor. Det är exklusiva material som marmor, koppar, exempelvis ser man bestick i nattsvart titan, samtidigt som det är många billiga material, som obehandlat trä och omålade spånskivor. Materialet och ytstrukturen är viktigare än färgen.
 
Foto & info: Annika Rådlund / Formex
 
Lena / Colorama Piteå
 

Rolig inredning

Foto Allt om bostad via Annika Rådlund
 
Om det blir trendigt med växter som hänger upp och ner är frågan?? Stilen Alice in Wonderlodge  har en touch av lätt knasighet och har inredningsförebilder som Karin Mannerstål och Isabelle McAllister. Onekligen en rolig idé... men är den så praktisk?
 
Den fina tapeten i bakgrunden kommer från Marimekko (Midbec).
 
Lena / Colorama Piteå
 

Äventyrliga tapeter från Mr Perswall

 
Nu är det dags för en ny fotokollektion från Mr Perswall - Adventure!
 
"Varje tapet är framtagen för att hjälpa dig skapa en plats för drömmar i ditt hem – för att påminna dig om vad som finns kvar där ute, för att du aldrig ska glömma den där stunden när livet var som allra bäst."
 
Ett passande citat från Perswall för att beskriva denna kollektion. Äventyrliga bilder där man kan välja mellan
extrem utförsåkning i Aspen, ett dyk i varma Indonesien eller klättra till toppen av ett berg.
Allt för äventyrslystna personligheter!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Inspiration från H&M Home

Foto pressbilder H&M Home
 
Det härliga med hösten, förutom att tända ljus och verkligen mysa inomhus, är alla dessa fantastiska nyheter som väller in i våra butiken. Här ovan kommer lite inspiration från H&M Home inredning med nyheter inför hösten. Romantiska mönster kommer vi se en del i höst och kuddar och textilier med de rätta trycken.
 
 
Även djurliv kommer vi att se mycket av. Tidigare har det varit ugglor och rådjur och nu kommer örnar och katter. Blir även mycket blått tillsammans med guld...för en riktigt kunglig känsla;)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Eco Earth - Tapetnytt!!

Foto Eco Pressbilder
 
På tapetfronten händer det mycket i höst. Den 17 September släpper Eco tapeter sin nya kollektion Eco Earth. Inspirationen är hämtad av sand och hav och mötet däremellan. Här hittar man spännande ytor och stukturer som batik, akvarell och ornamentik. Naturtrenden håller i sig!! Denna kollektion känns verkligen fräsch och rätt i tiden. Min favorit är den akvarell-vattniga tapeten där färgerna flyter in i varandra...visst är den väl snygg!!
 
Tänk på att inredningen blir så mycket bättre om man vågar blanda lite mönster;)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Tapetserade trapphus

Visst är det trevligt med tapeter. De ger en sådan härlig ombonad känsla.
 
Så varför inte ta den känslan till en plats som vanligtvis är raka motsatsen. Trapphuset. Många av hyreshusen ute i vårt avlånga land är byggda på sextio och sjuttio-talet och anses inte vara speciellt vackra. Vad passar då bättre än att hylla och framhäva arkitekturen istället för att skämmas över den.
 
Precis det har man gjort med hjälp av Midbecs Miss Print kollektion.
 
Titta bara vilka vackra miljöer det blev.
 
// Tess Colorama Piteå
 
 
Bilder: midbec.se

Gammal bänk får nytt liv

Jotun.se
 
Den här bänken, ursprungligen från Ikea, var av både trä och metall. Med hjälp av lite färg fick den nytt liv:) Till en början grundades bänken med en primer som man brukar använda till båtar, Jotun Yachting, för att få slutfärgen att fästa bättre.
 
Primern är torr efter en timme, så då är det bara påbörja första strykningen av slutfärgen. Man bör måla bänken två varv för att uppnå ett extra starkt ytskikt. Färgen som används är Demidekk Fönsterfärg,en enkel utomhus färg att jobba med. Kulören heter 262 Lavendel.
 
Fint och fräscht blev det!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Skapa med färg

Foto DIY or DIE
 
I London har man målat dessa stolar. De har målat delar av ryggstödet och doppat benen till viss del med pastellfärger. I bland behöver man lite hjälp att tänka utanför ramarna... man behöver ju inte måla hela möbeln eller stolen utan bara vissa delar. Själv hade jag nog valt svart kulör för att ta igen det svarta i bordsbenen och skapa en lite tuffare look.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Nyheter på väg!

Midbec
 
Vilken underbar sommar det varit! Sol och bad, picknick, båtliv och sommarfester... underbart!!
Nu är det mycket att se fram emot när hösten närmar sig. Många nyheter som kommer att strömma in till butiken:)
 
För er som gillar tegelväggar och kanske tyckt att det varit ett litet utbud på marknaden vad gäller tapter, så kommer det nu en ny kollektion i höst i olika nyanser från Midbec.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

RSS 2.0