Våren - Välkommen!

 
Valborgsmässoafton! Idag ska man hälsa våren välkommen! Här i Piteå öser regnet ner och det är bara 3grader. Våren känns lite avlägsen. Hoppas verkligen den låter visa sig snart med buller och bång, jag börjar verkligen bli sugen på härliga, ljumma och vackra utekvällar, då man kan sitta länge och äta, mysa och umgås.
 
Det kliar i fingrarna att få sätta igång uteprojekten, städa bort vintern och stöka fram den mysiga uteterassen. Hoppas alla denna kväll sjunger högt och ljudligt, så kanske våren brådskar lite;)
 
Ha en riktigt trevlig valborg! Vi håller öppet butiken hela veckan;)
 
Lena / Colorama Piteå

Back to Black

 
Nitors Back To serie hjälper dej att få tillbaks färgen på dina favvoritkläder som blivit lite matta i färgen.
 
En påse som du stoppar direkt i maskinen tillsammans med kläderna du vill fräsha upp. Du behöver inget extra salt. Vi har fått väldigt bra respons från våra kunder som testat dessa. Så istället för att kasta, färga om :)
 
Back To finns i
Black
White
Jeans
Mocca
 
Spara miljön och återanvänd i stället för att köpa nytt!
 
// Tess Colorama Piteå

Arbetshörnor med olika tapeter

 
På uppdrag av Boråstapeter har Clara fått inreda tre arbetshörnor med olika tapeter- snyggt va?!
Med tapeter har man verkligen möjlighet att förvandla vilket tråkigt rum som helst, hur fint som helst. Med enkla medel ger man nytt liv till gamla möbler.
 
Vad gäller fondväggar kan man gärna tänka vidare eller smalare, med det menar jag att en fondvägg inte "bara" behöver vara från ett hörn till ett annat utan att man vågar tapetsera kanske två väggar i ett L. Eller att man använder fonden smalare, dvs för att märka ut ett skrivbord tex, man tapetserar två eller tre våder. På det viset ramar man in arbetshörnan.
 
De tapeter som används på dessa bilder är från kollektionerna Karlslund och Tweed.
 
Lena / Colorama Piteå

Mönster trender våren/sommaren 2013 - Honeycomb

 
Bild: apartmenttherapy.com
 
Vi har länge sett blommor och växter i alla varianter som dekor på allt från textilier till möbler och tapeter. Nu vill vi ha något nytt.
 
Honeycomb är ett amerikanskt uttryck för mönstret skapat av multipla sexkanter (hexagoner) samansatta kant i kant. Detta liknar mönstret bina gör i sina vaxkakor där av namnet honeycomb.
 
Mönstret har länge funnits på tapeter och tyger från engelska designers som Cole&son och Romo. Men verkar nu få ett uppsving. Kanske på grund av alla insektsmönster som kommer stort nu.
 
Dessutom är formen starkt förknippad med just bin som är en del av naturens kretslopp då de pollinerar blommorna samtidigt som de samlar in pollenet till sin honungstillverkning. Därför är det en naturlig förlängning på blomster trenden och går utmärkt att kombinera med de blomstermotiv du redan har i din inredning.
 
Honeycomb mönstret dämpar det blommiga och skapar naturliga kontraster mellan mjukt och hårt. Grafiskt och botaniskt :)
 

 Bilder: Cole & Son, Romo 
 
Så låt er inspireras av detta mångfasetterade mönster // Tess Colorama Piteå

Påhälsning hos Elsa Billgren

 
Så underbart att se!! Hennes personlighet speglar verkligen av sig i hennes lägenhet och det sätt hon inreder på. Hemma hos Elsa finns det en hel del gammalt men också lite nytt. Hon handlar gärna i antikaffärer eller på loppis. Hennes stil är gärna från 30 respektive 50-tal, precis som hennes klädstil. Elsa kan man se i säsongens Äntligen Hemma.
 
Vill ni veta mer om Elsa kan ni hälsa på henne på den blogg som hon bedriver. Den handlar mest om hennes passion för klänningar. Enligt henne själv äger hon inte ett par byxor eller jeans!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Inspiration till barnrummet!

 
Barnrum är så fantastiskt roligt att inreda, här kan man verkligen "leka" med idéer och låta fantasin flöda. Det finns så många härliga material att jobba med vad gäller, tapeter, stickers, golv och inredningsdetaljer. Sen kan man våga använda sig av lite starkare kulörer och busa till det lite med färger och mönster.
Glöm inte textilierna!! :)
 
Lena / Colorama Piteå

Emporium 2 - Nytt från Intrade

 
Nu har Intrade kommit med en uppföljare till kollektionen Emporium. Ett potpurri av färger, mönster, texter och avbildningar. Blommor med Pixlad” förgrund som gör den riktigt spännande, storstadsvyer och en härlig svart-vit sammetstapet med alla världens landmärken. Man kan också matcha fina ränder som går ton-i-ton till alla de mönstrade tapeterna.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Hinkar som lampor

Foto Elle interiör
 
Möbelmässan i Milano bjuder på många roliga och kreativa inredningsidéer. Fastnade för denna bild från Nederländska Moooi, en ny lampserie med uppochnedvända hinkar...kanske nåt man kan göra själv?!
 
Lena / Colorama Piteå

Hemma hos Mija Kinning

 
Det är alltid lika kul att se hur en kreativ inredare har det hemma. Denna gång får vi kika in hos duktiga Mija Kinning:)
 
Lena / Colorama Piteå

Alcro Design

Alcro lanserar nu ett nytt uppdaterat färgsättnignsprogram, Alcro Design. Här kan du färglägga utvalda bilder, men också ladda in dina egna bilder och därefter färgsätta dessa. Programmet visar inte alltid exakt nyans på väggarna. Det ger en fingervisning om hur det kommer att bli.

 

Hjälper dej väja mellan ljust och mörkt, grått eller beige, blått eller grönt.

 

Här kan du även färgsätta ditt hus utvändigt. Något som underlättar när du ska byta kulör på huset.

 

Kulörerna du kan färgsätta med är alla Alcros kulörer från Alcro Inredningskollektion och Alcro Fasadkollektion.

 

Det finns även färdiga färgsättnings förslag framtagna av Alcros egna designers.

 

När du valt kulörer rekomenderar jag att du kommer in till oss och får se prover på de valda kulörerna. Skall du måla utomhus bör du även köpa provburkar så du inte får en obehaglig överraskning senare.

 

 
Bild: Skärmdump från alcro.se

 

// Tess Colorama Piteå


Enfärgade tapeter- Mineral!

 
Den 7:e Maj kommer denna ljuva enfärgade tapetkollektion till butiken. Den är indelad i olika färgskalor, pudriga pasteller som pendlar mellan nude, aprikos, och beige. De smälter fint ihop med den kallare färgskalan där mint och lagerbladsgrönt står i fokus. Det finns också många härligt grå nyanser, från svart bläck och mullvadsgrått till skymningslila och askrosa.
 
Vilka underbara inspirationsbilder till denna kollektion Mineral! Inredningsdetaljer, textilier och möbler som verkligen passar superbra tillsammans med tapeterna.
 
Lena / Colorama Piteå

Tapet-tillverkning!

 
Läckert och intressant att se hur tapeter trycks i dessa maffiga maskiner,dessa stora valsar som matar fram meter efter meter. Den övre bilden visar ett av mönstren ur kollektionen Karlslund som trycks i limtryck:) 
 
Sen när man fått fram stora rullar av ett mönster hamnar dessa på Boråstapeters lager i väntan på att rullas till mindre rullar och sen vidare ut till kunder runt om i världen:)
 
Lena / Colorama Piteå

Jotun-tävling!!

Foto augustifamiljen
 
Just nu har ni chansen att vara med i en tävling från Jotun:) Ni kan vinna valfria produkter från Lady färg till ett värde av 1000kr. Låter detta intressant? Klicka då in på http://augustifamiljen.blogg.se/2013/april/tavling-med-finfina-priser-fran-jotun.html
 
Finns ingen så underbar färg att måla med som Lady. Allt från härlig snickerifärg i olika glanser till tak och väggfärg. Naturligtvis kan ni få dessa produkter i vilken färgnyans ni önskar...är det svårt med färgval hjälper vi gärna till med detta i butiken:)
 
Lena / Colorama Piteå

Måla möbler

 
Ibland sägs det att man ska tänka utanför ramarna...det har de verkligen gjort här! Idéerna flödar...
Här visar de tips på hur man kan förändra en möbels uttryck bara med att måla tex stolbenen i en avvikande kulör,  "vässa" bort färg, eller varför inte "doppa" benen i färg, så endast nedre delen blir färgsatta?!
 
Vilken är er favorit?
 
Lena / Colorama Piteå

Förändra med färg

 
Med färg kan man verkligen göra stora förändringar. Läckert måla sexkantiga mönster i olika gråa nyanser med en utstickare i rött. Läckert sängbord med svarvat ben målat i högblank lila...man blir nyfiken på hur resten av rummet är inrett:)
 
Hos oss hittar ni mängder av kulörprover från våra tre kulörbarer!
 
Lena / Colorama Piteå

Tapetpyssel!

Foto Colorama Piteå
 
Igår hade jag pyssel-verkstad på jobbet och tillverkade tapetvimplar. Ett bra tips att göra till barnrummet. Hos oss hittar ni tapetstuvar till bra pris. Välkomna!
 
 
Lena / Colorama Piteå

Grafiska mönster

Foto Annika Rådlund
 
Elce Stockholm är ett nytt företag som designar textilier, brickor och lite annat som hör hemmet till;)
Grundaren Tiina Wilén är finlandsfödd men bor i Sverige. Inspirationen hämtar hon från resor hon gjort runt om i världen och varje kollektion är döpt efter en favoritplats. Det är geometriska mönster i modern design. Mycket svart/vitt men även glada färger.
 
Här har man matchat hennes vackra mönster med en tapet från Boråstapeter- Karlslund....Snyggt!!
 
Lena / Colorama Piteå

Alternativ sänggavel

Ibland vill man förnya sitt hem. Ibland vill man göra nått nytt och annorlunda. Ibland vill man bara akut fixa de värsta skönhetsfläckarna. Oavsett anleding så finns det en massa sätt att göra det på.
 
Idag tänkte jag tipsa er om att man kan göra sänggavlar av väggstickers eller kontaktplast.
 
Casadeco har många fina stickers som man kan använda sig av. Tycker man att dessa är för dyra eller om man inte hittar någon som passar kan man göra egna av kontaktplast.
 
Vi har båda alternativen hos oss i butiken och vi hjälper er gärna med tips och ideer.
 

 

Härligt gult!

 
Nu är våren här med solens härligt gula och varma strålar. Man känner verkligen energi och glädje med vårens framfart:)
 
Ikeas kollektion Stockholm har vågat sig på den gula färgen, liksom många av våra tapetleverantörer, tex Midbec. Det är så snyggt tillsammans med framförallt teak och valnöt och svart och grått. Gult gör sig allra bäst som accentfärg, en färgklick i den övriga inredningen.
 
Gult sjunger hellre solo än i kör!! Det vill säga "Less is more" :)
 
Lena / Colorama Piteå

MrPerswall - Captured reality

Här kommer en ny kollektion från MrPerswall. Captured reality är precis som det låter fotografier på olika materiel. Som mosaik, kopparplåtar, en slottsmur eller varför inte en klassisk tegelvägg.

Precis som vanligt kan man måttbeställa tapeterna för 315 :-/m2. Captured Reality går bara att beställa via nätet, men du väljer själv vart du vill hämta ut den. Välj Jowa Colorama Piteå så kan du hämta den hos oss. Vi hjälper dej med tillbehöt tips och råd så du får ett lyckat slutresultat!

 

 
 
Bilder: MrPerswall.se
 
// Tess Colorama Piteå
 

Marsstrand- Marina känslan från Boråstapeter

 
I slutet av Februari hade vi besök i butiken av Hanna Wendelbo-Hansson. Då berättade hon om sin nya kommande kollektion Marsstrand, ett fantasktiskt roligt och inspirerade möte, läs gärna mer om det här:)
 
I den här kollektionen andas det hav, vatten, strand och skärgård. Med dessa tapeter kan du verkligen ta in det marina temat i ditt hem. Komplettera med texitilier, filtar, kuddar och andra accessoarer för att förstärka känslan av hav:)
 
Den 10 April finns dessa tapeter i butiken!
 
Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0