Nytt nummer ute nu!!Nu är du välkommen till butiken och hämta ett exemplar av Coloramas egen inspirationstidning Mitt Hem. Denna gången handlar det om husfasader och trädgård. Mycket tips & råd;)

Lena / Colorama Piteå

Söta rara Lilleby;)

Foto lånat av Karinas Inspirationsblogg

Här kommer lite fina närbilder på Boråstapeters nya barnkollektion Lilleby. Dessa tapeter andas väldigt mycket Sandbergstapeter. Underbara tryck i härliga färger. Min favorit är den med fåglar, träd och holkar...den passar lika bra i en lekfull hall som i ett barnrum;)

Lena / Colorama Piteå

Nyhet i butiken
Foto Colorama Piteå

Nu har vi tagit in en ny kakel/klinter leverantör till butiken- Golvabia. Golvabia har ett väldigt brett sortiment på kakel & klinker som kan passa till husets alla rum. De importerar från hela världens ledande tillverkare som ska passa oss här uppe i skandinavien. Riktigt snygga plattor:)

Tycker ni det är svårt att hitta bland denna djungel av kakel, är du välkommen till butiken, så ska vi hjälpa dig hitta rätt.

Lena / Colorama Piteå

Trädbokhylla
Foto AL26.98

Denna trädbokhylla heter Fagus och kommer från företaget AL 26.98. Stommen i Fagus består av aluminium. Den är 70cm bred och 30cm djup. Den finns i två höjder 220 samt 250-300. Snyggt när man kan fästa den i taket och i golvet, så den står fristående i ett rum. Med dessa hyllor kan man skapa sin egen skog av hyllor och bygga rumsavdelare och på så sätt skapa olika rum i rummet.

Lena / Colorama Piteå

Ornament-nytt från BoråstapeterFoto Borastapeter

Ornament heter den nya tapetkollektionen från Boråstapeter. Den har funnit inspiration från både öst och väst med allt från små mönster till stora medaljonger. Färgerna är dova med inslag av metallic och gör sig bäst på flera väggar i ett rum. Tapetdesignen är utformad för att sätta prägel på väggarna och komplettera ett i övrigt stilrent möblemang.

Ornament finns i vår butik from 23/5 och kostar 419kr/rulle.

Lena / Colorama Piteå

Färgsätta textilsladden


Foto Mimmi Staaf

Såå snyggt att trä kulor på textilsladden och göra den lite roligare. Antingen måla kulorna i en kulör eller som bilden visar, i många olika.

Lena / Colorama Piteå

Fotovägg


Foto lånat av pysseliten

Såg denna fina vägg av foton som de fotat själva, förstorat upp och sen gjort ett kollage på väggen- en egen fototapet...en väldigt personlig sådan;)

Lena / Colorama Piteå


Färgglatt
Foto dahlarna

Våren är här och jag fullständigt njuter av denna årstid och snart är den underbara sommaren här. Nu spricker naturen ut i all färgprakt och för er som känner för färg även inomhus visar jag dessa glada bilder. Förhoppningsvis hittar ni inspiration här;)

Lena / Colorama Piteå

Mija Kinning i samarbete med Colorama"Det knackar" är en serie som snart visas på TV. Ett inredningsprogram med Mija, där hon hjälper människor att hitta den röda tråden i deras hem. Just nu kan man söka till detta program på www.detknackar.se 

"Det knackar" i samarbete med Colorama, Hemtex och Boråstapeter.

Lena / Colorama Piteå


Lyckad målarkvällFoto Colorama Piteå

Nu har vi haft en målarträff tillsammans med våra kunder och Peter från Alcro. En väldigt lyckad kväll, där Peter gick igenom vad man bör tänka på när man ska måla om sin fasad. Han pratade om vikten av att tvätta sin fasad noga före ommålning och allt om deras produktsystem BESTÅ.

Tack till Peter och våra fantastiska kunder som gjorde kvällen lyckad:)

Lena / Colorama Piteå

Kampanj på Bestå-täckfärg för din fasad!Endast denna vecka har vi kampanjpris på utomhusfärg från Alcro. Deras absolut bästa fasadfärg BESTÅ kan ni nu köpa till 30% rabatt för 10 liter. Vi har öppet alla dagar denna vecka, så välkomna in och fynda:)

Lena / Colorama Piteå

Val av kulör


Foto Colorama Piteå

Hos oss hittar du en mängd av kulörer för utomhusmålning. Är det svårt att föreställa sig hur kulören blir på en fasad, kan man köpa en provburk. Ett bra tips är att måla på lösa plankor som du sen flyttar runt huset, så du får se hur kulören uppför sig i olika ljus och skugga.

Väklomna in ska vi hjälpa dig med färgsättning av din fasad eller utemöbler.

Lena / Colorama Piteå

Tapetinspiration


Dessa tapeter finns hos oss på Colorama i Piteå. Här har vi mixat bilder från olika leverantörer, bla Osborne & Little, Designers Guild, Sandbergs och Cole & Son. Detta är bara en liten del av det stora utbud som vi har på tapeter, så välkommen in och bläddra och kika bland alla kollektioner.

Lena / Colorama Piteå

Möbler av Eu-pallarFoto Svenngården

Dessa möbler är gjorda av studenter som använder sig av EU pallar. De kallar sitt företag Remode och nu ska möblerna säljas på auktion. Läckert eller hur? Tänk vad man kan åstadkomma med lite pallar, färg och fantasi. En snygg detalj är också knopparna på lådorna:)

Lena / Colorama Piteå 


Inspiration från IkeaFoto Ikea

Jag gillar färgkombinationerna från dessa inspirationsbilder från Ikea livet hemma.  Snygg matta också i grå, vit, svarta toner.

Lena / Colorama Piteå

Måla ditt golv


Foto Fargerike

Visste du att man kan måla på de flesta typer av golv. Trägolv, laminat och betong. Man kan börja med att använda sig av Trestjärnor Golvrens, den tar bort smuts från golvet och får färgen att fästa bättre. Därefter målar du med pensel närmast vägg eller list och sen rollar du ut färgen på golvet. Om det finns kvistar på golvet är det bra att först kvistlacka. Bästa färgen för golvmålning är Trestjärnor Golvfärg. Den kan vi bryta till önskad kulör. Man räknar med 2-3 strykningar och den är övermålningsbar efter 8 timmar. Rummet kan användas igen efter ca 24 timmar.

Lena / Colorama Piteå

Butiken laddad för utomhussäsongen

Nu är butiken fulladdad med utomhusfärg. Demidekk från Jotun, Bestå från Alcro, Stugfärg, Falufärg, Oljelasyr, Fönsterfärg och mycket mycket mer. Hos oss hittar du allt du behöver för en lyckad målning. Välkommen in så hjälper vi dig hitta rätt bland alla produkter:)

Lena / Colorama Piteå

Behandla din trätrall


Foto lånat av karinasinspirationsblogg.se

Nu börjar det närma sig att kunna behandla sin trätrall. Först rengöring och sen inoljning. Här kommer lite tips för att uppnå ett lyckat resultat:

*Köp en kvalitetsolja
*För bättre arbetsställning, använd förlängningsskaft till oljepensel. Använd också skrubborste med skaft.
*Det är bra att blöta trätrallen först innan det är dags att lägga på trallrent, särskilt om det är solsken, så inte rengöringsmedlet torkar in direkt.
*Olja inte om det är risk för regn...torktiden är 8 timmar och det bör vara +10 grader.
*Tänk på självantändningsrisken om du använder trasor...elda gärna upp trasorna då du använt dom klart.

Träoljan finns olje- respektive vattenburen. Ett annat alternativ till träolja är terasslasyr från Jotun. Detta är en jättefin produkt som ni kan få i en mängd olika kulörer. Här har man ett intervall på 3-4 år.

Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0