Ny retrokarta från Ecotapeter
Nästa vecka kommer en ny retrokarta till butiken. Eco Revival är en kollektion som hämtat inspiration från de grafiska mönster som är ett kännetecken från 50 och 60-talets retrostil. De har lyckats få fram en känsla av modern nutid. Färgerna är dämpade, så det är lätt att matcha de olika mönsterna med varandra.

Lena / Colorama Piteå


Utomhusväggar med väggord


Foto Crafting a green world

Det har varit väldigt modernt nu ett tag med väggord på våra inomhusväggar, men nu har det alltså även börjat göras utomhus-mossgrafitti.

Blanda ihop nedanstående recept tills den blir jämn, sen är det bara att börja mossmåla!!
*En burk billig öl eller 1,5 dl kärnmjölk
*En handfull mossa
*En tsk socker
Blanda/mixa dessa ingredienser.

Du kan använda en liten pensel och måla din mossblandning på betongväggar, stenar eller tegel. Spruta vatten med en blomspruta en gång om dagen för att hjälpa den att blomstra.

Eftersom man jobbar med fasader och färg och bekämpningsmedel mot mossa och mögel, så känns detta främmande...men en rolig idé var det i alla fall, som man kanske kan använda på en mindre yta, som tex betongfat, krukor eller en tegelmur.

Lena / Colorama Piteå

Nya tapeter från Borås på ingång...
Håll utkik efter denna underbara barnkollektion som snart kommer till butiken, Lilleby från Boråstapeter. Passar egentligen lika bra i hallen som i barnrummet.

Lena / Colorama Piteå

Uppblåsbart spabad!Idag har vi fått hem Spabaden som vi beställde då vi var på Coloramamässan i Stockholm. Dessa är uppblåsbara med värmesystem och rening. Fungerar som ett vanligt spabad för utomhusbruk men lätt att packa ihop då man inte längre vill använda det. Tål minus tio grader. Lock och täckduk medföljer.

Nyfiken?! Välkommen in till butiken och se vårt demobad:)

Lena / Colorama Piteå

Påskpyssel


Foto alltombostad.se

Snart dax för påsk igen. Ett roligt påskpyssel kan vara att klippa till egna små söta kycklingar av tapetstuvar. Gör först en mall i ett lite hårdare papper eller kartong, så är det lättare att göra fler likadana. Klistra sen ihop två kycklingar av tapet och lägg en påskfjäder emellan och en tråd att hänga upp pyntet med sen.

För den riktigt pyssligen kan man göra en vas eller mugg också av papper med en glasburk i.

Lycka Till!!

Lena / Colorama Piteå

Vintage - kollektion från Boråstapeter
Idag har vi skyltat om en av våra exponeringsväggar med Vintage från Boråstapeter. En kollektion där Shabby Chic möter industritrenden. I denna bok har Boråstapeter fångat upp många fina mönster och färger som kan passa likväl i husets alla rum som i sommarstugan.

Man har oxå lagt till bårder... dessa kanske inte blir någon storsäljare men Boråstapeter försöker visa ett nytänk kring hur man kan använda bårderna. I kollektionen finns fina bilder som exempel där man ramar in med bården istället för att endast som tidigare tapetsera dessa under taklisten. Fint också att låta bården "höja" känslan av golvlisten.

Lena / Colorama Piteå


omskyltning i butiken
Det är så kul att få göra om lite i butiken, förnya och lyfta fram andra produkter. Idag har jag tapetserat upp den röda tapeten med vit ros från Ecos nya kollektion Exclusive. Tapeten är en easy up och kostar 1195kr/rulle. Den är fantastiskt fin med metallicbotten och en sammetsros på. På bordet har jag skurit ut en ros från tapeten och lagt den under en glasskiva- dekorativt!!

På kampanjtorget har vi målat upp en gul kulör från Alcros färgkollektion, lagom till påsk, och på andra sidan torget har vi tapetserat upp Hanna Wernings tapet. Till detta har vi lagt till produkter som man bör använda för att få ett fint slutresultat då man tapetserar eller målar.

Lena / Colorama Piteå

Gilla oss på facebook:)Numera kan du även träffa oss på Colorama i Piteå på facebook. Där vill vi också träffa, inspirera och vägleda våra kunder, så besök oss gärna där och gilla vår sida.

Lena / Colorama Piteå

Stol med tygtrasor


Foto lånat av Mitt gröna lilla rum

Denna underbart roliga idé vill jag dela med mig av. Denna stol kommer från Donna Walker som designat och namngett stolen till dress-it-up! Har man tyg som bara ligger på hög, kan man linda sin favoritstol med tygtasor och skapa sin egen design. Tygremsor kan man oxå för den pysslige översätta till tapetremsor. Limma remsor av tapet i olika mönster och färger och lacka sedan med ett vattenbaserat klarlack.

Lena / Colorama Piteå

Alcro tävling
Just nu är vi på Colorama Piteå med i en tävling som anordnas av Alcro färg. Här ska man ge gamla möbler nytt liv med lite färg och en udda idé. Vi var på Reprisen och köpte en riktigt gammal och risig stol, målade den och planterade gräs i sitsen, så man har känsla av picknick året om.

Vinner vi så åker fyra av oss i personalen på en resa till London...så vi håller tummarna!! Vad tror ni om våra vinstchanser?

Lena / Colorama Piteå

Vårkänslor


Foto ellas inspiration

När jag såg detta foto fick jag verkligen vårkänslor...och sommarkänslor!! Snart är vi där när vi kan duka utomhus och njuta av sommaren. Detta är verkligen en kreativ dukning som fick mig inspirerad. Ett relativt enkelt sätt att fånga uppmärksamheten på ett busigt sätt.

Är ni sugna att ta efter denna idé bör man måla med en utomhuskulör som håller för alla väder. Använd med fördel fönsterfärg av märket Jotun eller Alcro. Välkomna in i butiken så ska vi vägleda er rätt:)

Lena / Colorama Piteå

Mr Perswall - kollektion Fashion
Vi har skyltat i butiken med en fototapet från kollektionen Fashion från Mr Perswall. En riktigt läcker tapet med olika omslag från gamla modetidningar. Titta gärna in på Mr Perswalls hemsida och bläddra bland deras läckra fototapeter...finns så otroligt många som man vill ha. Ett tips är att man själv kan lägga till eller ändra en befintlig tapet och lägga in egna bilder.

Lena / Colorama Piteå

Ny Ideokollektion- DaylightFoto Karinas inspirationsblogg

Colorama har en egen tapetkollektion Ideo, som nu i mars kommer med en ny karta "Daylight". På mässan fick vi en förhandstitt på tapeternas många fina mönster och färger.

Lena / Colorama Piteå

Nyhet från Jotun-matt utomhusfärg


Foto lånat av Colorama Mariestad

I helgen på mässan fick vi ta del av den nya supermatta fasadfärgen från Jotun. Ni ser den uppmålad till höger på väggen, och till vänster ser ni demidekk ultimate (den vanliga fasadfärgen). För er som länge letat en matt färg finns denna äntligen hos oss i butiken från slutet av April.

Lena / Colorama Piteå

Colorama mässan

I helgen har vi varit på Colorama mässan i Stockholm. Där fick vi ta del av en massa nyheter av tapeter, spabad, badrumsinredningar, golv, färg och mycket annat. Det var fantastiskt fina saker som vi kommer att få till butiken nu i vår. De första nyheterna kommer faktiskt till butiken redan nästa vecka. Bilderna ovan är ett potpurri av helgens mässdagar.

På lördagskvällen var det underhållning av Andreas Weise och Linda Pritchard till en riktigt god middag tillsammans med coloramapersonal från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Lena / Colorama Piteå

Renoverat köket
Nu börjar vårat kök snart vara klart och vi är jättenöjda med resultatet:) Tapeterna är Hanna Werning från Boråstapeter i mönstret rävdunge. Laminatgolvet kommer från Tarkett och är från serien Black & Hype. Lister och dörrar har jag målat med Lady snickerifärg Supreme Finisch.

Nu återstår bara lite fix med belysningen, sätta foder och lister på plats, gardiner och naturligtvis lite piff:))

Lena / Colorama Piteå

Nytt nummer av Mitt HemNu kan ni hämta erat exemplar av Coloramas tidning Mitt Hem. Denna gång blir vi inspirerade av hem inredda i blått och vitt, badrum, golv och tropico pop. Vi släpper in våren och tar del av designers bästa heminredningstips och trendrapporter.

Lena / Colorama Piteå

Exclusive- en ny tapetkollektion från EcoFoto Eco

Detta är en kollektion för dig som verkligen vill att dina tapeter ska synas och ta plats i rummet. Här har man blandat färger, strukturer och glanser och verkligen lyckats skapa effekter och en känsla av "Exclusive"!! De varierade tryckteknikerna gör att tapeterna skiftar i färg beroende på hur ljuset faller. Här får man uppleva tapeterna med fler sinnen än synen vilket gör upplevelsen så mycket större.

Lena / Colorama Piteå

Sätt färg på livet!!Idag startar vår kampanj "Sätt färg på livet" med jättefina erbjudanden på golv, tapeter och färg mm. Vill ni se hela broschyren finns den i "Vi i Villa" som kom med posten i dag. Alla priser gäller så långt lagret räcker, dock längst tom 10/3...så skynda till butiken och fynda!

Välkomna!!

Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0