Lite sommarkänsla i butiken

Vi har verkligen fått sommarkänsla i butiken, då vi tapetserat upp en härligt blommig tapet från Intrade. Denna har vi matchat ihop med en mosaikinspirerad tapet från samma leverantör. Dessa mönster finns i många underbara färger som kraftig cerise, lila, rosa, aubergine, turkos och mustigt brunt. Kollektionen heter Flamenco och har hämtat sin inspiration mestadels från Spanien.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Tapetsera på möbler

     
Foto lånat av Karinas Inspirationsblogg
 
På Karinas inspirationsblogg visar hon hur det går till att tapetsera på ett Ikea Lackbord. Hon har använt sig av Midbecs snygga trätapet i vinyl "Elements". Tycker det var superfint att använda sig av denna tapet. Eftersom det är en tålig tapet i vinyl behöver man inte lacka utanpå. Använder man en easy-up tapet bör man lacka med ett vattenbaserat lack, så inte färgerna på tapeten förstörs.
 
Lena Colorama Piteå
 

Takrosetter


Foto lånat av Trendenser

Många gånger kanske man först tänker på att en kristallkrona ska hänga ner från en takrosett, men jag måste säga att bilden ovan är ett snyggt stilbrott. En enkel lampa med linnetyg ihopknytt runt en trästomme och en riktigt härligt smyckad tackrosett i en stor storlek som verkligen bär upp lampans omfång.

Hos oss på Colorama i Piteå kan du hitta dessa takrosetter i många olika utföranden och storlekar.

Lena / Colorama Piteå

Förhandstitt på Ikea 2013

I augusti är det dags igen för en ny IKEA-katalog. Här ovan kommer lite försmak på 2013 års nyheter.

Lena / Colorama Piteå

Busiga LekstugorFoto Bushus.se

Nu när sommaren är här och utomhussäsongen är i full gång, tänkte jag ge er lite inspiration till lekfulla lekstugor. Dessa på bilden kan man beställa färdiga eller om man är en händig snickare bygga ihop själv. Tyckte bara de var för underbara. Härligt sneda och vinda med en enormt barnslig charm. Glöm inte måla i en glad kulör:)

Lena / Colorama Piteå

Måla furuväggenI vårt land finns det väldigt många furuväggar. Huuur många som helst, i fjällen, gillestugor och sommarstugor. Vill man renovera bort "furulådan" där ofta väggar, golv och tak är i furu, brukar man tänka att allt ska målas vitt, om det ska målas. Men genom att måla lite mörkare behåller man mysighetskänslan. Man kan låta någon vägg eller ett udda rum vara kvar i furu. I detta fina hem har man valt gråa kulörer. Det känns ombonat och mindre sterilt mot om man valt att måla vitt. Grått golv, vitt tak och vita foder har man valt genomgående i stugan för att knyta ihop alla ytor.Några exempel på snygga gråa kulörer är de neutrala. Vill man måla en vägg i ljus grå ton som första bilden visar kan man välja NCS mellan 2500-N till 3500-N. En mörkare grå vägg (som ovan) kan göra att rummet känns mindre visuellt, men i detta fall är det ingen fara eftersom det finns så många fönster som släpper in ljus. Här tror jag de målat med NCS 8500-N. Snyggt välja kulörkod S0500-N till det vita.Här har man behållit ett rum med furuväggar, men verkligen svävat ut i val av golv. Härlig kontrast mot den snälla furun med svart/vitt rutigt:)

Dessa bilder kommer från Bo Bedre Dk

Lena / Colorama Piteå

Ny tapetkollektion från Sandbergs -Gabriel


Foto Sandbergs

Så här beskriver Sandbergs sin nya limtryckta tapetkollektion Gabriel:

"Gabriel är en kärleksförklaring till det ombonade, personliga hemmet. Känslan är modernt poetisk och den lustfyllda vardagen och hemtrevnad står i centrum. Mönsterfamiljen har en historisk anknytning med originalmönster från såväl den Gustavianska perioden, jugendtiden som Carl Larsson hem. Vi har utnyttjat limtryckteknikens fördelar för att få vackra levande ytor."

Dessa tapeter har ett fint, fräscht och sommrigt mönster. Inspirationsbilderna är också väldigt fina med sina målade stolar och målade golv.

Välkommen till oss och kika i denna finfina tapetbok!!

Lena / Colorama Piteå

Memo-tavlaVerkligen en enkel lösning på en modern anslagstavla. Spraymåla ett armeringsjärn, nyp fast komihåg-lappar, foton, teckningar och annat med klädnypa...snyggt va?

Sprayfärg hittar du hos oss på Colorama i olika färger och glanser. Dessa kostar 100kr/flaska.

Lena / Colorama Piteå

Pom Poms


Foto Ikea inspiration

Foto PomPom Factory

Nu är sommaren snart här med alla sina härliga sommarfester. Ett enkelt tips på hur man enkelt kan dekorera och göra festen lite romantisk eller mysig är att pyssla ihop PomPoms i olika färger och storlekar. Tilla in här så får du en vägledning om hur detta går till. Snyggt om man samlar dom i en grupp när man hänger upp dom.

Lena / Colorama Piteå

Växthus utöver det vanligaFoto Meadowbrook Farm

Tycker det ser så mysigt och härligt ut med eget växthus, speciellt då man hittar dessa bilder. Att kunna odla sina egna grönsaker, frukter och blommor...lyxigt!! Dessvärre är jag inte den lyckligt lottade med gröna fingrar, så detta är inget för mig, men tänkte skicka inspirationen vidare till er läsare.

Ibland behöver man tänka lite utanför ramarna och det har dessa trädgårdsentusiaster gjort...vilket fantastiskt växthus, vem skulle inte vilja sitta här och njuta av sommaren?!

Lena / Colorama Piteå

Skyltat om i butiken
Nu har jag skyltat om i butiken med nya kollektionen från Boråstapeter "Lilleby". Denna med träden är min personliga favorit. Dessa godbitar kostar 629kr/rulle.

Lena / Colorama Piteå


RSS 2.0