Boklådor att pyssla ihop självEtsy.com

Dessa boklådor kan man köpa färdiga på Etsy.com. Men vill man kan man enkelt pyssla ihop sådana här själv. Billiga lådor finns att köpa på Ikea, och gamla böcker fyndar man på loppis. Skär till böckerna och spara endast ryggarna som du sen klistrar fast på rad och vips!!..så har du en superläcker förvaring till bokhyllan. För extra effekt kan man måla lådorna i en läcker färg i samma kulör som ngn av bokryggarna.

Lena / Colorama Piteå

Jessica Folcker

Kanske kommer ni ihåg Jessica Folcker, en svensk sångerska som vi inte sett så mycket av på sistone?! Men i tidningen Residence visar de bilder från hennes hem. Ett riktigt läckert målat trägolv och härliga accentfärger på kuddar och möbler.

Lena / Colorama Piteå

Bord av lastpall


Foto DesignInsight

Såg detta snygga bord på bloggen DesignInsight. Här har de målat en lastpall och gjutit en betongskiva med en liten nedsänkning. Läckert med den råa industrikänslan mot den grova pallen. Man kan med fördel sätta hjul under bordet, så är det lättare flytta vid behov.

Lena / Colorama Piteå 

Showstoppers från Midbec


Foto Midbec.se

I veckan fick vi tre nya tapetkollektioner från Midbec...supersnygga!! Välkommen in och bläddra i våra kollektionsböcker:)

Lena / Colorama Piteå

Inspiration till fotoväggFoto ica carlsson

Fastnade för detta foto av en vägg i ett kontor. Inspiration att själv sätta ihop sin fotovägg med egna favoritbilder och tänkvärda texter. Tycker det blev riktigt snyggt!!

Lena / Colorama Piteå

AD.Retur från Alcro


Foto Alco.se

Nu har vi fått broschyrerna från Alcros Nya Designers Kollektion. Detta är en inspirationskollektion i samarbete med Beckmans Designhögskola. Eleverna har fått i uppdrag att hitta en möbel som de tycker är oattraktiv,  förvandla den till en snygg, attraktiv möbel igen med hjälp av Alcros produkter.

Blev verkligen hur läckert som helst...så jag tycker absolut att de lyckats!!

Lena / Colorama Piteå

Förnya med färgFoto Sköna Hem

Måla med effekt!! Måla ett element rött eller möbler i samma färg som väggen, ton i ton, för att ge ditt hem extra personlighet. Passar bra i mindre utrymmen som tex hallen...våga starka färger!! Snyggt måla upp sockeln på väggen, eller dela av väggen med olika kulörer, eller kanske våga zick-zack mönster?!

Det enkla med målade väggar är den snabba förändringen, fort kan man måla om när man blir less,  därför kan man våga lite extra;)

Välkommen in till butiken och botanisera bland våra vackra kulörprover från Alcro och Jotun.

Lena / Colorama Piteå

Årets tapetFoto Boråstapeter Kollektion Karlslund

Just nu pågår möbelmässan i Stockholm. Igår började festligheterna med prisutdelningar till förra årets mest framgångsrika formgivare i tretton olika kategorier. Detta delades ut av Elle Interiör på Operakällan.

Årets tapet gick till kollektionen Karlslund från Boråstapeter av Hanna Wendelbo-Hansson.
Motiveringen löd:

" En imponerande och inspirerande historisk tapetkollektion med mönster från 1500-talet fram till 1900-talet som har moderniserats på ett känsligt sätt."

Tapetkollektionen Karlslund kom till butiken i December. Varje mönster har sin unika historia. Kommer med all sannorlikhet blir lika omtyckt som föregångaren Anno 1905.

Grattis säger vi till Hanna!!

Lena / Colorama PiteåGlad konst :)
Foto Street Art Utopia

Hittade dessa fantastiska bilder som jag bara måste dela med mig. Gå gärna in på Street Art Utopia sidan och kika på fler härliga bilder.

Lena / Colorama Piteå

Dova pasteller i sovrummetFoto Sköna Hem

Dova smutsiga pasteller, ger lugn och harmoni i sovrummet. Detta är en trend på väg uppåt, vem skulle kunna motstå detta ljuvligt romantiska sovrum?

Ett prisvärt alternativ till tapeter är att klä väggarna med vackra bokillustrationer som bilden längst ner till höger visar...ett gediget pyssel, men ack så läckert!!

Lena / Colorama Piteå

Färgstarkt!!


Foto Squint

Olika grå nyanser är en snygg baskulör i hemmets alla rum. Så här färgglada möbler kan man addera till grå väggar, kanske nog så mycket färg för min smak, men ett läckert foto!!

Lena / Colorama Piteå

Inspiration till barnrummetFoto Syster Lycklig

Foto InTrade

De övre bilderna är bara för underbara! Vilket barn skulle inte bli överlycklig för dessa husgarderober till sitt rum. Tallrikshyllan är ett jättebra tips på förvaring även till barnrummet.

Tapeterna kommer från kollektionen Kompis från Intrade. Fantastiska barntapeter i starka glada färger. I butiken finns dessa och väldigt många fler härliga tapeter till barnrummet, så välkommen in!!

Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0