Nyheter strömmar in i butiken!!Foto InTrade.se

Zircon, den nya tapetkollektionen från InTrade, är elegant och modern. Innehåller ränder och medaljonger i matta, torra ytor med mocka känsla. Färger från jordens element som harmonerar med chokladbruna toner, vitt, lila och starkt karminrött.Foto Midbec.se

Kallianthi är en ny kollektion från Midbec. Här påminner ränderna om baticmönster, där färgen flyter ut. Man hittar oxå mönster av blad, kvistar och grenar i starka färger och jordnära toner.Foto Midbec.se

En ny ungdomskarta från Midbec Love finns snart i butiken. Här hittar man härliga färger och tuffa mönster blandat med sött och romantiskt.

Lena / Colorama Piteå

Ännu en härlig Pip att älska!!Foto Intrade.se

Nu har den kommit till butiken, den fantastiskt färgsprakande tapetkollektionen Pip, del två, från InTrade. Kartan innehåller tapeter och väggbilder i olika storlekar, härliga färger med mycket blommor och fåglar. Man associerar till bokmärkesalbum och gamla vykort.

Lena / Colorama Piteå

Vaser av pantburkarVill man återanvända sina pantburkar, kan man spraymåla dom och sen använda dessa som vaser. En rolig idé att skrynkla vissa tillsammans med några som man behåller släta.

Lena / Colorama Piteå

Omvandla ett gammalt matbord


Foto Jennys hus

Fynda ett gammalt bord på loppis och omvandla det till ett litet hallbord. Snyggt va?!

Lena / Colorama Piteå

Måla taket i annat än vitt??Detta foto kommer från Karin Panton, dotter till en känd designer Verner Panton. Skulle ni våga all denna röda färg på väggar och tak?

Lena / Colorama Piteå

Våga mera färg!Snyggt att våga måla möbler i en stark kulör för att bryta det annars vita hemmet. Denna bokhylla har de hängt på väggen vilket inger ett svävande intryck. Effektfullt att färgmatcha böckerna!!

Lena / Colorama Piteå

Brädor med budskap


Foto Ylva Skarp

Ylva Skarp- konstnär och kalligraf har gjort dessa handmålade brädor med budskap. Ett nytt sätt att använda väggord på plank i olika färger, både snyggt och annorlunda.

Lena / Colorama Piteå

Färgglada fasader
Dessa fasader drar verkligen blickar till sig med sin färgprakt. Första bilden visar ett museum i Spanien, Musac Léon och den andra bilden med röd fasad finns i Berlin, GSW Berlin Sauerbruch. Läckert eller vad säger ni??

Lena / Colorama Piteå

CID kurs i Stockholm


Foto: Kursledare Judita (Coloama inredn.designer Norrköping) och Thomas
Nu har jag varit i Stockholm på en tredagars kurs, och kan nu titulera mig Colorama Inrednings Designer (CID). Det har varit fantastiska dagar fyllda med teori och praktiska övningar tillsammans med andra trevliga Colorama Inredare från hela Sverige.

Nu är det bara boka tid med mig i butiken om du har svårt att hitta den röda tråden i ditt hem och känner att inspirationen och idéerna tryter. Välkommen att ringa mig på telefon 0911-231994 och boka tid!!

Lena / Colorama Piteå

Nytt från Designers GuildFoto Designers Guild

Nu har det kommit en ny kollektion tapeter till butiken. Som vanligt en färgglad bok från Designers Guild, Amarpoli. Mycket blått, rosa, lime men också grå och vita toner. Dessa tapeter är på beställnig och kostar 690 kr.

Lena / Colorama Piteå

Roligt och personligtRolig och udda idé för den modige kan vara att måla om sina köksstolar i två kulörer. Benen i en djupare, starkare kulör och ljus, lätt färg upptill på stolen. Här skapar man en spännande kontrast och tyngden känns nedtill på stolen genom den mörkare färgsättningen.

Hos oss på Colorama kan du välja kulör genom våra fina kulörbarer, där kan du botanisera bland mängder av nyanser och färger.

Träsnickerifärg finns i märken från Jotun och Alcro i olika glanstal. Välkommen in ska vi hjälpa dig hitta rätt!!

Lena / Colorama Piteå

Gilla oss på Facebook!!


Ni kommer väl ihåg att gilla Colorama Piteå på Facebook.

Lena / Colorama Piteå


Ny colorama tidningI dagarna kommer en ny colorama tidning ut till butiken. Välkommen in och hämta ditt exemplar fyllt av inspiration och idéer.

Lena / Colorama Piteå

Kakla en fondväggFoto Bolaget Fastighetsförmedling

Jag gillar idén att kakla en fondvägg i köket som de gjort i denna lägenhet som är till salu i Malmö. I detta fall har de kaklat en lyxig Bisazza-mosaik. Ett riktigt snyggt konstverk.

Lena / Colorama Piteå

Kvällsöppet!!

Ni kan redan nu boka in nästa torsdag 13/10, då vi på Colorama i Piteå håller kvällsöppet till kl.21,00. Denna kväll bjuder på många fina erbjudanden och leverantörer som gästar oss. Välkomna!!

Lena / Colorama Piteå

Graphic-nytt från Ecofoto Eco Wallpaper

Nu i dagarna kommer en helt ny tapet kollektion från Eco. En karta för ungdomar som tar oss tillbaka till 80-talet. Här finns stora cirklar, ränder, text och grafiskt mönster i starkt rött eller blått men också grått, vitt, svart och brunt.

Lena / Colorama Piteå


Kalender i griffeltavelfärgFoto Stylizimo

Så här gör du en kalender på väggen:

* Använd tunn maskeringstejp anpassad för vägg, för att göra rutor. Var noggrann så du får lika stora och raka rutor. Rutorna på bilden är 100*100mm. Men dessa kan man naturligtvis göra i den storlek man vill.

* Först målar man med samma färg som väggen, så man får raka kanter. Genom att göra så fyller man igen tjepen med väggens färg (vit) istället för svart.

* När färgen torkat målar man över med tavelfärgen. Måla två varv.

* Ta bort tejpen då tavelfärgen torkat.

* Skriv sedan nummer 1-31 för att markera varje dag.

Plötsligt har du gjort en kalender som du kan skriva och använda post-it lappar på och vara fullt organiserad.
Lycka till!!

Lena / Colorama Piteå

Tapetsera magneter


Foto Calinas

Om man har fula reklam-magneter liggandes kan man enkelt förnya och piffa upp dessa med tapeter. Lite superlim och tapetstuvar som matchar kök eller kontor, så har man en snygg och praktisk accessoar.

Lena / Colorama Piteå

Kampanj på trägolv


Foto Tarkett.se

Just nu har vi kampanj på Rumba Ek 3-stav från Tarkett. Det är ett 13mm omslipningsbart trägolv med lättlagt limfritt såssystem. Protecolacken har högsta motståndskraft mot förslitning, nötning och mikrorepor.

Det vänstra golvet heter Milky White (7802001) kostar nu 319kr och det högra heter Rumba (7800014) och kostar 289kr/m2 (ord.pris 349kr/m2).

Lena / Colorama Piteå


Måla glasflaskor


Foto Calinas.se

Att färglägga glasflaskor är ett enkelt hemmapyssel. Man kan använda vanlig väggfärg i en snygg kulör. Häll lite färg i flaskan och skaka om. Låt flaskan stå upp och ner för att hälla ut överbliven färg och låt den torka i ett dygn. Sen är det bara hitta den rätta platsen för dessa dekorativa konstverk.

Lena / Colorama Piteå

Nytt från Intrade


Foto intrade.se kollektion Tropical


Foto Intrade.se kollektion Reflex


Foto Intrade.se kollektion Club

Nu har vi fått tre fantastiska tapetkollektioner till butiken från Intrade.

Tropical innehåller tapeter inspirerade från tropisk natur med otroligt vackra blommönster i härligt starka färger.

Reflex är en kollektion riktad till ungdommar. Här är trycket i tapeterna färgskiftande som en reflex. I olika ljus blir färgerna olika. Rosa skiftar mot lila osv. Här hittar man oxå härligt randiga tapeter och "biotapeter" med Bond tema. 

Club är en spännande kollektion med nattklubbskänsla och även riktigt snygga tapeter för det glamorösa rummet. Det finns effekter som bubblor och tredimensionella holografiska mönster, riktigt speciellt. Mycket effekter i dessa tapeter som måste upplevas.

Lena / Colorama Piteå


RSS 2.0