Färgsättning i hemmet


Mindmap

På jobbet erbjuder vi en färgsättningstjänst till våra kunder. Ibland kör man helt enkelt fast när det gäller sitt eget hem. Många har inte heller den tiden över som det tar att leta i djungeln av tapeter, färg, golv och mattprover.

Det fungerar så här:
Man bokar en tid och vi åker då sen hem till kunden och gör en kort intervju med en "behovsanalys" tillsammans. Vi pratar om vilket/vilka rum man vill ha hjälp med att färgsätta, tar reda på vilken stil man gillar osv. Vi passar oxå på att fota de rum som man ska göra om. Efter ca en vecka har vi då gjort ett förslag (mindmap) och kunden är välkommen in i butiken då vi tittar på detta.

Låter detta intressant, så kan ni ringa till mig på Colorama och boka en tid på telefon 0911-231994.

Lena / Colorama Piteå

Kampanj på våra gångmattorVi har nu kampanj på Fri Langettering vid köp av våra gångmattor. Detta erbjudande sträcker sig fram till julafton, så passa på att förnya era hallmattor där hemma. Vi har ett stort utbud av mattor i lager. Välkomna!!

Lena / Colorama Piteå

Nya mattor till butikenNu har vi fått nya mattprover från Golvabia till butiken. Ni kan välja exakt vilken storlek och modell på mattan ni vill ha. Rullarna ligger på 4 meters bredd, sen kan man måttbeställa rätt storlek och göra den rund, elipsformad, fyrkantig, oval eller precis som man vill.

Mattprovet med lite längre lugg (rya) kostar från 625kr/m2 och heter Street. Den andra heter Lycka och kostar från 579kr/m2.

Välkommen in i butiken så berättar vi mer!!Dessa snygga trasmattor har nu kommit in i butiken. De finns  i denna multifärg och kostar 359kr. Sätter en ordentlig färgklick på golvet och passar i kök, hall och sovrum. Riktigt läcker!!

Lena / Colorama Piteå

Nytt från Midbec


Foto Midbec.se

I denna nya kollektion från Midbec kan man hitta den lite mer slita och ruffiga stilen på tapeterna. Riktigt snygga tapeter som skulle passa fint i norrbottensgården, stugan både i fjällen och vid havet, men oxå hos oss andra som gillar platina-looken.

Lena / Colorama Piteå

Julskyltat i butiken


Foto Colorama Piteå

Idag har vi skyltat med lite julkänsla i butiken. Trevlig första advent önskar vi er alla;))

Lena / Colorama Piteå

Julgren som dekoration


Foto countryliving

Nu lagom till advent då det är dags att julpynta och skapa julstämning i hemmet, är det snyggt och dekorativt med en gren klädd med julkulor. Arrangemanget på bilden med turkosa och silverfärgade pumlor var extra fint.

Lena / Colorama Piteå

Färgsätta elementen


Foto fixa & dona

Det är lätt att glömma bort elementen då man tapetserar om hemma. Vem har sagt att elementen är snyggast vita. Vill man att elementen ska smälta in målar man dessa i samma kulör som tapeten. Vill man istället markera elementet målar man det i en avvikande kulör, för att få en annorlunda effekt.

Tapeten på bilden är från kollektionen Crescendo från Casa Deco. Här har man valt att låta emementet smälta in i väggen, ett vitmålat hade gett ett helt annat intryck.

Lena / Colorama Piteå

Färginspiration från Amy Butler Design
Foto Amy Butler Design

Visst är det härligt med all denna färgprakt?! Kan vi behöva denna mörka och färglösa årstid:))

Lena / Colorama Piteå

Annorlunda ljuskrona


Foto Trendenser.se

Om man vill göra ngt kreativt av sina gamla glödlampor kan man tillverka en ljuskrona som denna på bilden ovan. Stommen ser ut att vara tillverkad av ett gammalt cykelhjul och från ekrarna hänger gamla glödlampor i pärltråd av metall. I mitten lyser en fungerande lampa.

Detta kanske skulle kunna bli ett projekt att smycka butiken med?! Läckert och väcker en hel del uppmärksamhet, eller vad säger ni?

Lena / Colorama Piteå

Ljusstöpning i butiken!!På Lördag 19/11 stöper vi ljus i butiken och bjuder våra kunder på glögg och pepparkakor. Välkomna!!

Lena / Colorama Piteå

Snart advent!!Foto Firm Living

Enkelt och snyggt julpyssel från danska Firm Living. Ljusstake av träkulor på ett lädersnöre. Måla dessa kulor i valfri kulör...en med "julfärger" och en som passar året runt. Dessa ljusstakar i naturmaterial varar i mer än en säsong, snyggt och tidlöst!!

Lena / Colorama Piteå

Julkampanj i butiken!!


foto Westerbergs

Just nu pågår en julkampanj i butiken från Westerbergs. Nog skulle det vara trevligt att få ett massagebadkar av tomten i julklapp. I detta kampanjpris ingår Badkar, ryggmassage, bottensystem + booster, ocean sargblandare, front och pneumatisk styrning. 

Välkommen in i butiken så får du veta mer och titta på detta fantastiska badkar i vår skyltning.

Lena / Colorama Piteå

Ny hemsida!!
Sen åtta månader tillbaka hittar ni oss tillsammans med golventreprenaden JB-golv på Fläktgatan (bredvid Mekonomen) i nya fräscha lokaler. Vill ni besöka oss på webben, har vi en ny fin hemsida på adress www.jowahuset.se eller via www.colorama.se där ni klickar er vidare till piteå butiken. Välkommen!!

Lena / Colorama Piteå

Omskyltning i butiken


Foto Colorama Piteå

Denna vecka har jag skyltat om i butiken med denna supersnygga tapet från Midbecs nya kollektion Kallianthi. Dessa rullar är något bredare än vanligt och kostar 895kr/st. Ramen har jag gjort av matt svart kontaktpapper och girat hörnen. Möbeln och kuddarna är lånade av Mio möbler, Tack Richard för detta!!

Lena / Colorama Piteå

Designa din egen glödlampaFoto Calinas

Man kan måla vilket mönster man vill och tycker om. På bilden har de valt att måla prickar som ibland flyter ihop i varandra. Andra tips är att måla ränder horisontella eller vertikala i tunna eller tjocka linjer...bara fantasin kan sätta gränserna. Snyggt också med en textilsladd i en starkare kulör.

Lena / Colorama Piteå

Trender höst/vinter 2011Man skulle kunna sammanfatta den rådande trenden som rustik romantisk, där naturen fått ta upp en stor del. Grovhugget trä, naturmaterial (läder, koppar, mocka, terrakotta, lin och ull), mycket textilier i dova färger och vintage är också väldigt populärt.

Även tradition i form av genuint hantverk får ta plats. Man vill plocka in det tidlösa och naturliga för att skapa en varm och harmonisk känsla. Dessa trender tror man har skapats pga alla katastrofer och konflikter runt om i världen som gör att man vill återgå till ett tryggt och ombonat hem. Influenserna kommer både från nordisk och japansk design som tillsammans bildar en härlig mix.

Det bästa med trenderna är fokusen på hantverk och det naturliga, "slit och släng"-mentaliteten är bara tröttsam. I stället satsar man på det mera hållbara som är tänkt att hålla en lång tid framöver, och att återanvända istället för att köpa nytt, bra för både miljön och plånboken.

Trender är till för att inspirera oss och inte tas alltför allvarligt. Annars skulle vi inte få göra annat än köpa nytt och inreda hemma. Det viktigaste är att man trivs hemma oavsett vad andra tycker och tänker. För när det kommer till inredninga kan man inte göra fel, så länge man själv trivs i sitt hem.

Lena / Colorama Piteå


Limma loppor på en lampa


Foto var-dags-rum

För den entusiastiske pysselmakaren, kan man göra denna snygga lampa. Limma loppor på Ikeas rispapperslampa. Bortsett från allt pill med vikandet av loppor, så är detta ett väldigt enkelt hempyssel som skapar en otroligt läcker ytstruktur.

Lena / Colorama Piteå

Tävla på Facebook


Foto Marimekko via Midbec.se

Just nu pågår en tävling på facebook där du kan vinna två rullar av denna snygga tapet från Marimekko till ett  värde av 1600kr. Besök Colorama Piteå på facebook och följ tävlingsinstruktionerna, så har du chansen att bli den lycklige vinnaren. Tävlingen pågår tom fredag 11/11. Lycka Till!!

Lena / Colorama Piteå

Stöpa ljusNu finns det ljusmassa i butiken för att börja stöpa ljus inför julen. Välkommen in!!

Lena / Colorama Piteå

Tips från IkeaMan kan göra om sitt Ikea PS skåp på ett enkelt sätt, lite färg är det bästa knepet. Snyggt måla om dörrarna i lite dovare industrifärger och låta det vita rama in färgpaletten.

Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0