Gott Nytt År!!Tack alla besökare för det gångna året. Hoppas ni får ett riktigt Gott slut och ett Gott Nytt År!!

Lena / Colorma Piteå

Stickers från Casa DecoFoto Casa Deco Frankrike

Hos oss på Colorama kan du beställa snygga stickers till alla husets rum. Snyggt och lätt att byta och förändra då man blir less utan större ansträngning. Lätt att applicera på tapet eller målad vägg.

Välkommen in och låt dig inspireras!!

Lena / Colorama Piteå

BokhyllatapetHar man inga egna böcker att fylla sin bokhylla med kan man tapetsera väggen med denna läckra tapet från Cole & Son. Kollektionen heter The Fornasetti Collection och tapeten kostar fr.1174 kr/rulle.

Lena /Colorama Piteå

Kids@Home 3, Nya barntapeter från Midbec

Foto Midbec.se

Detta är en ganska ny kollektion från midbec med barntapeter i Disneymotiv.

Lena / Colorama Piteå

God Jul!!God Jul alla besökare från oss alla på Colorama i Piteå<3

Chick-a-deeFoto chick-a-dee

Äntligen en snygg brandvarnare som man gärna sätter upp i sitt hem som skydd i dessa juletider. De här söta småfåglarna kostar ca 500kr och finns i flera olika färger.

Bra att kontrollera era brandvarnare lite nu och då så att de verkligen fungerar om olyckan är framme. Dessa kan man beställa här.

Lena / Colorama Piteå

Sååå snyggt skrivbordDetta skrivbord skulle jag verkligen vilja ha...men gärna ett vitt!! Sååå snyggt med svarvade ben och en tunn enkel skiva. Kanske blir att låta någon tillverka mig ett;)

Lena / Colorama Piteå

Förnya trappenHär har någon varit kreativ och pysslig...Målat trappstegen och sen tapetserat fronten med olika mönstrade tapeter i liknande kulörer!! Här bör man sedan man tapetserat lacka med en vattenbaserad lack.

Lena / Colorama Piteå

Julgran på nytt sättBlev bara så förtjust i denna gran för att pryda väggen. Den råa betongen mot grånade träbitar ger ett snyggt naturligt intryck...Läckert!!

Lena / Colorama Piteå

Karlslund ny klassiker från BoråstapeterFoto och text Boråstapeter

Boråstapeters "Karlslund" är en kollektion trots flera hundra år på nacken känns tidlös. Tapeterna är minst lika tidlösa och vackra nu som då. Till kollektionen har det använts flera hundra år gamla tapeter ur Boråstapeters arkiv och även vissa originalmönster från autentiska platser runt om i Sverige.

Föregångaren "Anno 1905" som var en riktigt omtyckt kollektion har fått en minst lika fin efterföljare, Karlslund kommer att bli väldigt omtyckt av kunder som är ute efter gammalsvenska tapeter.

Lena / Colorama PiteåPepparkaksbakDetta tyckte jag var en riktigt rolig idé på pepparkaksbak. Lycka till alla med julstöket dessa sista dagar före jul:))

Lena / Colorama Piteå

Mycket kul man kan göra med skoltavelfärg
Med skoltavelfärg kan man verkligen hitta på allt möjligt skoj. Sen är det lätt att förändra efter behov och humör. Att måla sina julkulor och designa dom efter tycke o smak. Här kan alla i familjen göra sin egen och hänga i granen.

Ovan ser ni oxå andra förslag på vad man kan hitta på!!

Lena / Colorama Piteå

Gör dina egna julkulor!


Foto Design & inredningsblogg

Om man är sugen på tex turkosa julkulor, som kan vara svåra att hitta ute i butikerna, kan man göra egna. Tycker själv dessa var riktigt krispiga o snygga i färgen.

På Panduro kan man köpa julkulor i klarglas. Dessa kan man hälla (med hjälp av en engångs spritspåse) väggfärg i och sen skaka runt, så färgen fördelas inuti kulan. Sen låter man överbliven färg rinna ut. Vill man kan man sen dekorera med glitter på utsidan.

Ett annat sätt att färgsätta sina egna kulor är att hälla klarlack på insidan av kulan. Skaka runt och sen ställa upp-och-ner för att droppa av sig en stund. Sen är det bara blanda turkost och vitt glitter, hälla detta i kulan o fördela runt, så allt fastnar.

Lycka till!!

Lena / Colorama Piteå

Tips!!Kul med svart/vitt under julgranen!! Slå gärna in dina klappar i tapeter, textilier och vackra band. Skapar verkligen en annorlunda känsla på paketen, snyggt och enkelt!!

Lena / Colorama Piteå

Tapetnyheter från Osbourne & littleFoto Osbourne & Little

Dessa snygga tapeter kommer från Osbourne & Little och kostar 1199kr/ rulle. Kollektionen heter Komodo och är i Non-woven kvalité, dvs du limmar på väggen. Inspirationen är hämtad från skinnet på vilda djur som bla ödlor, panter, boa och cobra.

Ödlorna finns upptapetserad i butiken. Denna tapet är väldigt effektfull med holografiskt glittrigt mönster, som pärlor eller juweler.

Välkommen in till butiken!!

Lena / Colorama Piteå

Välkommen på inredningskurs!!
Nu kör vi igång igen en ny omgång av vår inspirerande och innehållsrika inredningskurs. Kursen omfattar fem träffar på kvällstid. Vi kommer att vara tillsammans med Rickard på Miomöbler en av kvällarna, då han berättar lite om trender och vad man behöver tänka på när man möblerar sina rum.

I övrigt kommer vi att lära er om färger, belysning, personlig inredningsstil, stilmässiga epoker, tapeter, golv och en hel del praktiska övningar. Ni kommer att få inreda en bostad, lära er skalenlig ritning och praktiskt prova tapetsera, lägga golv och måla med olika typer av färg.

Kursen kostar 990kr. I avgiften ingår fika och ett diplom, dessutom får samtliga deltagare ett rabattkonto på Colorama. Kursen anordnas av Lena & Terese på Colorama i Piteå. För anmälan ring 0911-231994. Vi tar emot max 12 deltagare, så passa på att anmäla dig!!

Välkommen till fem otroligt trevliga kvällar tillsammans med oss!!

Lena / Colorama Piteå


Årets kulör 20122008 var det irisblått, 2009 mimosagul, 2010 turkos och 2011 var det den rosa kulören kaprifol som utsågs till årets färg av Pantone. Nu har kulören för 2012 släppts- tangerine tango. En orange kulör som drar åt det röda hållet. Då får vi se om denna kulör får någon genomslagskraft i mode och inredning det kommande året, jag tycker den är riktigt snygg, skulle matcha fint mot varma bruna toner.

Lena / Colorama Piteå

Ideo-våra egna golvIdeo är vårat eget märke på laminat och fanérgolv. Här håller vi hög kvalité till ett bra pris. Vi har hemma sex olika laminat och två av fanérgolven. Priset ligger på 179kr/m2 på laminaten och 289kr/m2 för fanérgolvet.
Välkommen in i butiken, så ska vi hjälpa er hitta rätt golv just för ditt hem och dina behov.

Lena / Colorama Piteå

Kampanjpris på laminatgolvDessa laminatgolv kommer från Tarkett och passar för normalt slitage i hemmets alla rum. Till vänster har vi ett snyggt golv i 2-stav valnöt för 179kr/m2. Golvet till höger heter ek polaris style, 2-stav och kostar 229kr/m2.
Välkommen in i butiken så kan vi berätta mer!!

Lena / Colorama PiteåJuldekorationerEtt enkelt och snyggt sätt att dekorera blockljus nu i jul är att hänga ett pepparkakshjärta, eller ngn annan kakform, i ett grovt snöre runt ljuset ...en trevlig gå-bort-present!!

Lena / Colorama Piteå

Annorlunda julgranar


Foto Jennys hus

Det är alltid trevigt att se andras alternativ till den traditionella julgranen. Lekfulla och riktigt snygga!! Dessa skulle jag kunna tänka mig som komplement till en riktig julgran, som dekoration i hallen, eller i barnrummet:)

Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0