Äntligen här - Bohéme från Boråstapeter

I början på maj, vilket är nästa vecka så finns Boråstapeters karta Bohéme i butiken.

Så här på våren vill vi ju gärna glädjas åt allt liv som spirar i naturen, träden som förds på nytt, fåglar som sjunger och vinden som susar. Kanske till och med en och annan geting eller humla hunnit vakna till. Allt detta gör våren till en romantisk tid på året.

Själv beskriver Boråstapeter kartan som ett lekfullt lapptäcke som för tankarna till gammeldags kafferep i farmors berså.

Bohéme kartan doftar ljuv romantik när den är som bäst, utan att bli allt för prålig. Mönstrena passar utmärkt om du vill uppnå en lite lantlig eller Shabby Chic stil.

Självklart kan du ha dem ändå, men mina tankar går åt det hållet.

Den andra influensen i kartan andas sextio-tal, Grafiska mönster, ränder och små prickar. Perfekt för sextiotals köket eller varför inte ett barnrum, prickarna blir så söta tillsammans med alla leksaker som också skall samsas här.
Bohéme, Boråstapeter


Vill ni se mer av tapeterna kan ni komma in till mej på Colorama. Eller besöka Boråstapeter.se där alla mönster finns för provtapetsering. Tänk på att små mönster inte kommer att synas och att färgerna kan variera, så ska du få den fulla effekten av tapeterna så ska du se dem live, hellst i rummet du skall tapetsera.


Terese / Colorama piteå

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Sätt färg på tapeten

Om du börjar bli less din svart/vita tapet, varför inte sätta lite färg på den. De flesta svart/vita tapeterna går att piffa till bara du vågar och kan tänka utanför ramarna.

Känns det lite läskigt att måla direkt på väggen, ta ett kort och testa dej fram på papper först. Skulle de hela gå åt skogen så kan du ju alltid tapetsera om.

Här kommer ett exempel på hur det kan se ut

Tapeten The Woods kommer från Cole and Son´s kollektionen New Contemporary Two. Priset ligger på 795kr plus frakt på 150kr/beställning. Tapeten är från början helt i svart/vitt, men se vilken effekt ett par röda stammar kan göra :)


Terese / Colorama Piteå

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Gummigolv

Jag får ofta frågor om golv av olika slag, ett av de som ligger mest rätt i tiden nu är gummigolv. Du har förmodligen sett dem på Kallax eller Arlanda där de ligger i ankomsthallarna.

På Colorama i Piteå har vi en variant av dessa golv från Trelleborg ( leverantören heter så ), mattan kommer i rullar på 1,4 meters bredd och priset ligger runt tusenlappen/m2 om man inte köper en helrulle på 14 meter, då kan man komma undan en aning billigare. Mattan finns i två utföranden, en med pestiller ( knoppar på ca 3 cm) och en med "durkplåts" räfflor. De kommer i ett antal dämpade kulörer anpassade för offentlig miljö då detta är huvudmarknaden.

De har dock blivit vanligare att kunder vill ha dessa mattor i framförallt köket och badrummet. I kök går det utmärkt men till er som vill ha dem i badrummet måste jag komma med tråkigt besked, de är inte godkända för våtrum. För det första för att de inte går att vika ner dem kring golvbrunnar, och för de andra så är de inte våtrumsklassade och godkända.

Nu har vi även gummigolv i plattform. Dessa kommer från Altro och heter Novula Stratus, och deras Plattor är 50*50 cm och priset ligger på 500kr/m2. Även här är färgerna dämpade, men de finns i både svart och vitt, vilket är de mest efterfrågade färgerna.

Terese/Colorama PiteåRSS 2.0