Vi river ett sovrum

 
 

Sovrummet behövde ny färg i taket och på garderobsdörrar, nya lister, nytt golv och nya tapeter. Varmvattenberedaren var på tok för stor för sitt lilla utrymme. Förutom hallen är det här det största projektet i huset.

Beredaren fick ett nytt och betydligt större hem genom att vi flyttade ut väggen tre decimeter.

Vi valde att flytta ut den befintliga väggen istället för att bygga en ny för att känslan och strukturen skulle bli densamma som på den andra garderobsväggen. Något att tänka på i dessa gamla hus.

 

 

 

När elen drogs om i huset för några år sedan blev de gamla kablarna kvar likt modern konst som stack ut ur väggen. Den borde ju släppa som en fjärt när man drar i den. Icke. Hela väggen följde med. Tur att det finns gips.

 

 
 

Rummets yta är nära 20 m2, men det är sluttande tak och låg takhöjd. Ljusa väggar och tak är därför självklara. Rummets karaktär får ligga i golvet.

 

Vi valde en tapet med diskret mönster, vitt på vitt, på samtliga väggar och det kändes självklart med ett kritvitt tak. Snickerierna målade vi i en vit kulör som går lite i grått: S0500-N. Den blir inte så gul som den annars så vanliga S0502-Y.

 

Med värme i kaminen och en termometer som visar -30 blir det ett perfekt vinter-projekt.

 

Hur det gick kommer ni självklart att få se här på bloggen :-)

 

/Mia, Colorama Piteå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0