Spegel dekoration

Foto Diy or Die
 
Det är populärt nu med runda speglar och läderrem som dekorationsband runt om. Style At Home, visar hur man enkelt kan skapa färg och lekfullhet till sin spegel genom att tvinna ett tyg och lägga runt. Man bör tänka på att först hänga upp spegeln i sina egna fästen i väggen, och sedan dekorera med repet för att skapa en illusion om att spegeln hänger i det:) Läckert!!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Mönstermålning

Foto etsy.com
 
Så läckert!! En färgroller och en roller med mönster, sen är det bara att måla på väggen eller en möbel. Man kan ju inte låta bli undra hur svårt det är att få det snyggt, men man kan alltid hoppas att det är busenkelt;)
 
Notwallpaper heter det amerikanska företag som tillverkar dessa rollers. De finns i olika mönster och går att köpa på Etsy.com
 
Lena / Colorama Piteå
 

Lite guldkant på kaffet!

Foto Poppytalk
 
Visst skulle kaffet smaka så mycket godare om man sätter lite guldkant på koppen?! Enkelt att göra själv:) Det man behöver är en mugg, maskeringstejp och sprayfärg! Vill du se hur de gjorde, titta här!
 
Hos oss hittar du sprayfärg i olika färger och glanser.
 
Lena / Colorama Piteå
 

City of Romance

MrPerswall har släppt en ny nätkollektion som hämtar inspiration från romantikens huvudstad Paris.
 
Vackra bilder med stämningsfulla budskap. Allt från mysiga caféer till stängslet med hänglås nedanför Eifeltornet. kärlekspar reser till paris och låser fast hänglåsen i stängslet som ett tecken på evig kärlek, passande nog heter just den tapeten Love Forever.
 
Du kan beställa direkt på nätet eller komma in till oss i butiken så hjälper vi dej med måttanpassning. Oavsett hur du gör kan du få den levererad till oss på Colorama Jowafärghus så hjälper vi dej om det skulle bli några bekymmer.
 
// Tess Colorama Jowafärghus
 
Waiting for you
 
Love forever
 
Date me
Bilder: mrperswall.se
 

Fotokollage

Foto Ikea.se
 
Fastnade för detta nytänkande kollage, där man ritat bilder som går in i varandra och fortsätter genom de olika ramarna. Snyggt teckna själv! Tror jag ska ge mig själv ett försöka att testa detta! Här har de använt sig av ansikten, men man kan tänka sig att måla blommor och natur, abstrakta eller grafiska mönster istället!
 
Införskaffa ramar i olika storlekar, pappersark och tuschpenna, sen är det bara börja skapa sitt konstverk! Tänk på att det är alltid fint om stående form möter liggande form eller stort möter smått!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Nytt från Mr Perswall- Pattern Tiles

Foto MrPerswall.se
 
Nu finns ett nytt mönster, Pattern Tiles, från Mr Perswall med inspiration från Marrakech-plattor. Det är verkligen inne nu med kakelmönstrade tapeter. Dessa fototapeter finns att beställa i skräddarsydda mått och kostar 315kr/m2.
 
Andra leverantörer där ni också kan hitta liknande tapeter är Cole & Son, Boråstapeter och Intrade. Välkommen in till oss ska jag guida dig genom tapetdjungeln!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 
 

Islyktor av stjärnformar

Foto Coolstuff
 
Islyktor har man provat göra genom att frysa vatten i en plasthink och för att skapa ett hål för ljuset har man sänkt ner en mindre burk inuti. Nu finns det en betydligt enklare lösning, nämligen en stjärnformad burk med ett färdigt hål, bara fylla med vatten och stoppa i frysen några timmar. Vill man dekorera lyktan, är det bara plocka av skogens godbitar, enbär, rönnbär, lingonris och olika blad. Lyktan är 16cm hög och kostar 99kr på Coolstuff.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Nya matta Ad.pashmina från Alco

 
Nu lanseras nya färgkartan ad.pashmina från Alcro med tolv nya kulörer. Ena halvan är mjuka sotiga pasteller,
andra delen är lite mustigare starkare kulörer. Kulörerna visades i tisdags i tre olika uppmålade miljöer för journalister och stylister i Alcros verkstad på huvudkontoret i Stockholm. Dessa olika kulörer gör sig extra snygga i matt väggfärg.
 
I butiken har vi målat upp ett smakprov av kulör "Peacook Blue", en härligt stark turkos färg:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Starfloor - Nytt Vinyl clickgolv från Tarkett

 
Vinylclick är den klarast lysande stjärnan på golvscenen just nu. Du har alla fördelar med vinylen, samtidigt som det är lika lättlaggt som ett "clickgolv".
 
Starfloor är klassat för lättare offentlig miljö, vilket gör att det fungerar ypperligt i kök och hall.
 
Spana in videon ovan så får du se hur enkelt det är att lägga Starfloor på egen hand. Vill du se prover på de olika mönstren så har vi dem i butiken för påseende.
 
Vi lagerlägger Slate-Antracite 35996001, Soft Oak-Light Beige 35997004, Smoked Oak-Light Grey 35997001, Smoked Oak-Dark Grey 35997002
 
// Tess Colorama Piteå
 
 

Roliga kuddar!

Foto Stoff och Stil
 
I höst har vi blivit inspirerade av dessa roliga kuddar till våra soffor. Hittade en beskrivning för att fläta egna kuddar. Verkar dessvärre inte helt enkelt men för den händige och tålmodige finns inga svåra hinder;) Vill du testa, så hittar du beskrivningen här, här och här!
 
Lycka Till!
 
Lena / Colorama Piteå

Mönstrat golv för den pysslige!

Foto Diy or Die
 
Mönstrade golv är riktigt läckert! Väldigt svårt att göra själv även för den konstnärlige! Dessutom kan det vara knepigt att få till inredningen och möbleringen om man har alltför mönstrade golv, men nog är det effektfullt! Här har man använt sig av schablon för att måla ett betonggolv, med imponerande resultat. Vill du veta hur man gjorde, klicka här!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Snygga detaljer!

Foto Alvhem Mäkleri
 
Vilket mysigt och vackert kök! Många fina detaljer! Det mina ögon direkt fastnade på var kaklet! För det mesta kakelsätter man i prydliga raka rader, men här har man tänkt i fiskbensmönster... så snyggt!
 
Lena / Colorama Piteå
 

Marmor av kontaktplast

Foto Fixa&Dona
 
Ett trendigt material just nu är marmor.  Ett enkelt sätt att förnya ett bord är att använda sig av kontaktplast. Hos oss hittar ni många olika varianter och imitationer av självhäftande plast. Ett helt vanligt bord har här fått en skiva av marmor. Dessa finns i bredder 45cm och 67cm.
Lena / Colorama Piteå

Karin Mannerstål på besök!

Foto Colorama Piteå
 
Igår hade vi riktigt fint besök i butiken. Karin Mannerstål var hos oss och inredde två barnrum. En riktigt härlig och sprudlande glad tjej med många ideér. Hon målade och gav gamla möbler nytt liv. En byrå blev blå och lådfronterna tapetserade hon med en rutig tapet från kollektionen Room Seven från Carma. Stolen och bordet målades i en röd kulör och sedan tryckte hon schabloner på stolsits och bordsskiva. Stolens tryck blev en helikopterplatta samt bordet fick en bilbana med parkeringsrutor.
 
Förutom Karins besök har vi firat att Jowa fyller 110 år med flera olika erbjudanden i butiken. Dessa erbjudanden gäller under hela nästa vecka. Ni kan fynda alla tapeter till 25% rabatt, samt kampanjpriser på golv, färg, kakel och heltäckningsmatta. Välkomna!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Skyltning i butiken

Foto Colorama Piteå
 
Idag har jag pysslat och skyltat om i en av butikens montrar. Jag har tapetserat med Ecos nya kollektion Earth. Här hittar man tapeter i jordnära, varma och lugna färger. Den lilla byrån har jag gett nytt liv med lite svart snickerifärg och tapet på lådfronterna. Lamporna har jag sprayat med guldspray.
 
Det är härligt när man kan återanvända och förnya med lite färg och tapet, låta gamla saker få nytt liv:)
 
Alla accessoarer har jag fått låna av en inredningsbutik i Piteå Hem Ljuva Hem. Tack så mycket för det! :)
 
Lena / Colorama Piteå
 

Tapetveckor!

Foto Intrade
 
I dag startar vår höstkampanj på tapeter! Vi har en butik fulladdad med nyheter och inspiration. Denna kampanj ger dig 25% rabatt på alla tapeter, även på beställning! Passa på att förnya ditt hem!
 
Välkommen till oss:)
 
Lena / Colorama Piteå
 

RSS 2.0