Omskyltning i butiken

Foto Colorama Piteå
 
Hösten är en riktigt trevlig tid, både i butiken och hemma. Nu har man "flyttat in" och börjat känna för inomhuspyssel. I butiken är vi i full gång med att skylta om och bygga nya inspirationsmiljöer med tapeter, färg och golv. Vi är lyckligt lottade som får låna möbler och rekvisita av Mio:)
 
Lena / Colorama Piteå

Mitt Hem!

 
Nu finns ett nytt nummer ute i butiken av Coloramas egen inspirationstidning Mitt Hem. Denna gång kan man bla läsa om barnrum, sen finns det mängder av tips och idéer för husets alla rum.
 
Välkommen och hämta ditt exemplar!!
 
Lena / Colorama Piteå

Tapetsera möbler

Foto designdrömmar
 
Jag är verkligen sååå barnsligt förtjust i tapeter. Med tapeter kan man verkligen göra stora förändringar med små medel. Det finns så många andra användningsområden än väggar som man kan tapetsera.
 
Hittade denna underbara byrå på bloggen designdrömmar. Här har man förändrat en byrå med olika tapeter som harmoniserar med den man har  på väggen. Många mönster och färger, men ändå samspelta med varandra för att få denna personliga möbel.
 
Om man tapetserar möbler bör man lacka ytan med ett vattenbaserat klarlack, så den håller sig fräsch och fin.
 
Lena / Colorama Piteå

Finfina tapetmönster att vänta!!

Foto Boråstapeter
 
Dessa tapeter tror jag kommer att bli mångas favoriter. Den nya kollektionen från Boråstapeter, vars innehåll är av kända skandinaviska designers verk. Jag har skrivit om den tidigare, men den tål att nämnas igen. Igår fick vi en bok till butiken och jag måste säga, att där hittade jag många härliga mönster och färger som snabbt blev mina favoriter:)
 
Den 15:e oktober finns dessa att köpa i vår Coloramabutik, så vi får ge oss till tåls än ett tag. Är du extra nyfiken att få bläddra i kollektionen är du välkommen in i butiken, så ska vi visa dig:)
 
Lena / Colorama Piteå
 

Lantlig charm med en rustik tusch

 
Bilder: expressentv.se
 
Igår var jag och mina kollegor Lena och Isabella och inspirerades av Mija Kinning.
 
Jag blev lite nyfiken på hennes nya program "Det Knackar" så jag var in och tittade på programmen som hunnit gå.
 
Jag föll pladask för färgsättningen hemma hos Magdalena Forsberg. Speciellt att hon lät kaklet följa med hela vägen genom hela matsalsdelen. Det tyckte jag var ett kul och annorlunda grepp.
 
Nått jag gärna skulle se att någon av er där ute nappade på, då det inte fungerar hemma hos mej.
 
Själv är jag inte så svag för blått men jag bara älskade känslan hon lyckades skapa genom att blanda ultramodern betysning och teknink med gammalt slitet hantverk. 
 
Super nice :)
 
Jag förstår att Magda blev tårögd. Det hade jag också blivit.
 
Tess / Colorama Piteå

Inspirationskväll med Mija Kinning

 
Ikväll har jag och mina kollegor varit på Colorama i Luleå och lyssnat på Mija Kinning från inredningsprogrammet Bygglov. En underbar tjej som verkligen har sinne för inredning och en förkärlek till tapeter. Hon hade ett 35 minuters föredrag om projekt som hon gjort under programserien på TV4.
 
Hon är ingen som tar fasta på trender utan tycker att bara man väljer utifrån sig själv är man som allra trendigast. Kan verkligen samstämma i det...viktigast är att utgå från människorna som ska bo i hemmet när man hjälper till med färgsättningar...trender kommer och går, men hemmet består;)
 
Hon tipsade åhörarna om vikten av belysning med dimmerfunktion. I de allra flesta hem har man alldeles för lite belysning och att man aldrig kan överljussätta om man använder dimmer. Detta flexibla sätt att alltid ha rätt och lagom mycket ljussättning.
 
Senare i höst är Mija aktuell med en egen programserie "Det Knackar".
 
Lena / Colorama Piteå

Inspiration till trapporHär visas verkligen glada inspirationsbilder på färgsatta trappor. Målade pianotangenter, målade ränder som ska se ut som en matta, trappsteg i olika färger och en trapp med grafitti. Här är det bara fantasin som satt sina gränser!!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Ta vara på höstens prakt

Nu när hösten kryper sej på så börjar träden snabbt att byta färg på sin skrud. Snart så kommer naturen att spraka av färg.
 
Tyvärr så håller det ju inte i sej så länge. Men vill du bevara en liten del av prakten ett tag till så kan du göra det men hjälp av glycerin.
 
Du blandar 1/3 glycerin med 2/3 vatten och låter grenarna dra. Sen kan du smycka ditt hem med vackra färger som håller länge :)
 
Glycerin är även bra för att smörja upp plast och gummidetaljer på bilen som tappat färgen.
 
// Tess Colorama Piteå
 

Vitmålad trapp


Foto Studio Karin
 
Föll för denna bild av en vitmålad trappa. Så snyggt!! Fräscht, ljust och fint med vit trapp mot den vita väggen. En trapp som smyger ihop med väggen och återger ljus i vad som annars ofta brukar vara ganska mörkt och kräva en del belysning. Ljusspelet mellan trappstegen gör en känsla av olika nyanser av vitt. Är man sugen att måla trappen vit är kulörkod S0300-N eller S0500-N fina vita nyanser. Man bör också tänka på att inte välja snickerifärg med alltför högt glanstal, då trappstegen kan bli halkiga att gå på.
 
Att hänga en tavel/foto vägg i trappen är en fin detalj. Man bör tänka på att hålla ihop sina alster och hänga dom ganska tätt. Snyggt också att alla ramar bär samma färg, däremot kan de vara olika i sitt utförande och i storlek.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Längtar!!!

Nu har det varit pressvisning på Boråstapeter. En samling av fyra designikoners verk; Arne Jacobsen, Stig Lindberg, Sven Markelius och Karl Axel Pehrson. Tillsammans har de format vårt skandinaviska kulturarv och nu kan de äntligen pryda allas väggar.

Dessa trevligheter finns att köpa i butiken 15 Oktober:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Välkomna!!Missa inte att anmäla ditt intresse till vår inspirationskväll den 4/10. Denna kväll kommer det att bjudas på massor av fina erbjudanden, leverantörer på plats med nyheter att visa, möjlighet att prova produkter, tävlingar och mycket mer...
 
Ring gärna in din anmälan på telefon 0911-231994 eller på vår mailadress inredning.pitea@colorama.se
 
Hoppas vi ses!! :))
 
Lena / Colorama Piteå
 

Många fina mattor i butiken


Foto Colorama Piteå
 
Nu finns det många fina nya mattor i butiken. Vi har fått hem gångmattor som man köper på metervara, dessa kantar vi snyggt och prydligt på kortsidorna till en kostnad av 100kr/matta. Här har ni många valmöjligheter, på mönster, färger och storlekar. Priset på gångmattor finns från 179kr/meter.
 
Förutom detta finns dörrmattor, plastmattor, trasmattor och dessa underbara färgklickar som bilden visar, runda multifärgade mattor 90cm i diameter. Dessa riktigt färgglada godbitar kostar 249kr/st.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Älgjakten är i full gång

Som många vet så är älgjakten i full gång. i och med det så finns det ju också en del horn/skallar som skatt blekas :)
 
Väteperoxid hjälper dej med det. Idag får vi bara sälja en lösning på 17,5%, men det fungerar ändå.
 
Om du inte vill bleka allt ihop så tejpar du av och skyddar låt säga hornen. Sen tar du på ett par kraftiga PVC handskar typ diskhandskar. Blöt upp bomull med väteperoxiden och lägg det på de delar som skall blekas.
 
Sedan lägger du en plastpåse runt detta.
 
Låt verka tills du uppnått önskat resultat, vips så har du en ren och fin trofé att fästa på väggen!!!
 
// Tess Colorama Piteå
 
Bild: nitor.se
 
 

Dax att ta upp båten???

Nu börjar det bli dax att fixa inför vintern. Bland annat så är det läge för alla båtägare att ta upp sina farkoster.

Och då vill man ju gärna tvätta av dem innan vinterförvaringen. Oxalsyra fixar detta hur bra som helst.

En flaska med kristaller blandas med 5-10 liter ljummet vatten. Rör om tills kristallerna löst sig i vattnet sen är det bara att stryka på med en svamp. Använd handskar.
 
Är båten riktigt skitig blandar du tapetklister som du rör ner oxalsyran i. Då får du en klibbig geleliknande massa som sitter bättre på skrovet.

Efter 4-5 min så skrubbar du med en borste eller svamp och sköljer med rent vatten. Resultatet blir en ren och fin båt färdig för övervintring. Använder du tapetklisterblandningen så låt det sitta i ca 10 min.

Fungerar äver superbra på vita trädgårdsmöbler i plast :)

// Terese Colorama Piteå
Bild: nitor.se

Silence- nytt från Midbec


Foto Midbec.se
Silence har hämtat sin inspiration från naturen och tystnaden som man finner där. I denna taptekollektion hittar man alla fyra årstider...vackert, lågmält och ljuvt!! Silence bjuder in dig på en fridfull promenad i naturen:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Nytt från Midbec-finns i butik nu!


Foto midbec.se
 
Många finfina nya tapetkollektioner droppar in till butiken, bla denna kollektion Alta Gamma från Midbec. En retroinspirerad väggpanel i härlig vinylkvalité som matchas med enfärgade tapeter med fin struktur. Väggpanelerna finns i några olika maskulina motiv, väggkarta, gammal bil, urverk och skeppsmast med styrratt.
 
Panelerna är 136cm breda och 300cm höga, kostar 2995kr/st. De enfärgade tapeterna som också är i tjock vinyl kostar 599kr/rulle.
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Vill gärna ha!!

Foto Kettal Cottage
 
Tänk att få en egen sån här husliknande myshörna...mysigt!! Här kan man vila utomhus oavsett om man vill ligga i skuggan eller solen eller skydda sig mot duggregn:) Tanken är att två personer ska få plats men finns det hjärterum så...Här ryms man flera som spelar spel eller myssnackar...vill ha!! :)
 
Lena / Colorama Piteå

Snart i butik- kollektionen Street!!


Foto Eco
 
Hösten är här och massor med nya tapetkollektioner väller in i butiken, en otroligt rolig tid om man älskar tapeter!! Den 19:e September kommer en nyhet från Eco-tapeter...kollektionen Street!! Den innehåller otroligt många fina mönster som ligger helt rätt i tiden. Inspirationen är hämtad från träplankor, rå betong och guldpläterade kandelabrar. Min favorit är tapeten med ramar- här kan man själv rama in valda foton med häftstift eller häftmassa:))
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

RSS 2.0