London levererade!!

Nu är man tillbaka på jobbet igen efter en fyra dagars inspirationsresa till London. Här finns verkligen hur mycket som helst att se och uppleva. Under vår vistelse i storstan hann vi både besöka Design Center, Designers Guild butiken, Ralph Lauren, William Yeowald, Cole & Son och sevärdheter som Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och mycket mer:) 
 
Tack till alla som gjorde denna resa till ett minnesvärt resmål:)
 
Bilderna är från olika showroom i Design Center London. Här kunde man inspireras av vackra tapeter, kakel & klinker, belysning och möbler. Det kommer mer bilder senare från andra leverantörer och butiker:)
 
Lena / Colorama Piteå
 
 

Inspirationsresa till London

 
I morgon åker jag till London på inspirationsresa i fyra dagar tillsammans med andra Colorama inredningsdesigners från olika städer i sverige. Där får vi tillsammans möjligheten att öppna våra sinnen för nya idéer och intryck, att ta del av de senaste trenderna inom färg & form, design & inredning och inte minst att få utbyta kreativa erfarenheter och tankar.
 
Vi kommer att besöka Chelsea Harbour Design Center med sina 90 showrooms och minst 500 internationella varumärken, besöka Cole & Son samt trendspaning inom det senaste sena i London.
 
På måndag kommer jag hem fulltankad med idéer, inspiration och kreativitet.
 
Lena / Colorama Piteå

Denim & Co - Urbant från Midbec


 
Bilder: midbec.se
 
Denim & Co är en kollektion som ligger rätt i tiden. Här blandas stadens betong med skottskrutigt och denim i alla dess former.
 
Dessutom finns det gott om fototapeter som för tankarna till storstäderna.
 
Inspirationen är hämtad från New York och Amsterdam och det syns på de stundtals lite "skitiga" mönstren.
 
Kartan passar alla åldrar då mönstervariationen är väldigt bred. 
 
Även färgskalan bjuder på en stor mångfald och det finns nått för alla skulle jag nästan vilja säga.
 
Ska jag sätta en stilrikting på den så får det bli lite åt industri hållet, men som sagt var så är den riktigt bred så det är svårt att sätta den i ett enda fack.
 
// Tess Colorama Piteå
 

Nytt från Alcro

Nu är den här...Alcros mest exklusiva inomhusfärg Pashmina. Den ger en snygg helmatt och tålig yta. En helmatt väggfärg ger en mer harmonisk och rättvis färgupplevelse, inga störande ljusreflexer. Glansen är 1-3 beroende på vilken brytbas man använder och vilken kulör som man väljer.
 
Matt färg har traditionellt varit lite känslig mot repor och slitage men Alcro lovar att Pashmina tål en hel barnfamilj:)  
 
Trots den helmatta ytan kan man nu måla denna väggfärg på mer påfrästande ytor i sitt hem, såsom kök och hall, eftersom Pashmina är lätt att torka av.
 
Lena / Colorama Piteå

Lyxiga tapeter

 
Nu har det kommit en tapetkollektion från Midbec med det där lilla extra...en riktigt lyxig tapetbok med vackra mönster i sober färgställning. Kollektionen heter Chivasso!
 
Lena / Colorama Piteå

Förnya med färg

 
Färg kan man leka med. Färg ger dej oändliga möjligheter. Färg ger dej möjlighet till snabb förändring. 
 
Färg är bra på många sätt och ger dej fritt spelrum för din fantasi.
 
Som stolen här ovanför. Med hjälp av sprayfärg och en spetsduk kan du skapa ett helt nytt uttryck. Ge dina möbler och saker nytt liv.
 
Sprayfärger hittar du hos oss på Colorama och de kostar från 100:-/ flaska. Du täcker ca en m2 med en burk så tänk på hur stort objekt du vill göra.
 
Ska du göra ett helt skåp rekomenderar jag att du målar större delen med lackfärg och lämnar ytor tomma för spetsdekorationerna. Sen sprayar du de ytorna med sprayfärgen. Det blir billigare så. Dessutom blir det mindre stökigt, då sprayfärgen har en tendens att sprida sej i rummet.
 
Visst är denna stol mycket vackrare än det skavda loppisfyndet det var innan det fick ny klädnad?
 
Så titta runt i förrådet eller på närmsta loppis. Kanske du oxå hittar en gammal vän som behöver nya kläder!
 
// Tess Colorama Piteå

Textil till Scandinavian Design

Foto Colorama Piteå
 
Med sina enkla och rena former blev dessa fyra formgivare, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson, Stig Lindberg och Arne Jacobsen, det svenska och danska folkhemmets ikoner.
 
Nu ett halvt sekel senare har Boråstapeter genomfört en satsning på dessa designers och placerat deras signum på tapet.
 
Vi på Colorama i Piteå kan numera också erbjuda er textil i samma tryck som tapeterna. Tygerna ligger på 150 cm bredd och kostar från 499kr/meter. Tyget kommer från Ljungbergs textiltryck.
 
Lena Colorama Piteå

Fleurique - Blommande väggar från Intrade

 
Bilder: intrade.se
 
Senaste nytt från Intrade är Fleurique. En karta fylld av kontraster och sprakande färger. Denna karta piggar värkligen upp höstmörkret.
 
"Påfågelsögonen" på första bilder är min personliga favorit. Den har holografiska effekter i "ögonen" och det gillar jag värkligen. 
 
Tapeterna med holografoska detaljerna som kostar 1290:-/rulle, de övriga kostar 790 - 890:-/rulle vilket är rätt normalt i dagens läge!
 
Välkomen in och beskåda dem.
 
// Tess Colorama Piteå

Smart och snyggt!

Foto Trendenser
 
Kablar är inte vackert!! Har man en kapel från en lampa eller skarvdosa kan man ta efter denna underbara idé. Trä kulor på en tunn läderrem och fäst den sen på kapeln. Plötsligt har man fått en betydligt trevligare sladd och ett smycke på golvet:)
 
Lena / Colorama Piteå

Läckert!

 
Lånat dessa fina bilder från bloggen Blackbird. Tycker verkligen detta är läckert trots att det egentligen är ganska färglöst...det gör sig bra på bild:) Läckert med travad ved som inredningsdetalj och de gröna växterna som gör hemmet mjukare och mer hemtrevligt.
 
Lena / Colorama Piteå

Nytt i butiken från Intrade:)

        
 
 
 
Foto från Intrade kollektion Lavender Dream
    
Lavender dream är en romantisk bok med allt från mjuka pasteller till dramatiskt svart. Vackra hortensior, blomslingor och papegojor. Magnolia eller rosor med matchande ränder och småmönstrade tapeter i passande färger. Klassiskt men ändå fräscht och modernt i limtryck som ger en mer levande och handmålad känsla:) 
 
Lena / Colorama Piteå
 

Chic - Rykande färskt från Intrade

 
Bilder : intrade.se
 
Idag har jag packat upp fyra nya kartor. Tre från Intrade och en från Casadeco. 
 
Min favorit av dessa fyra är Chic från Intrade. Här finns det värkligen nått för den som letar efter det lilla extra. Färgerna är mjuka och sobra i pudriga toner tillsammans med vitt, guld och silver. 
 
Men det är ytorna som imponerar. 
 
Här samsas sammets mönster med holografiska effekter. Skimmer med kraftig struktor och glaspärlor. Allt man kan önska sej om man vill ta ut svängarna och satsa på lite lyx i livet.
 
Priserna ligger mellan 790:- och 1490:-/rulle så var beredd på att det kan svida i plånboken. Men ibland kan det faktiskt vara värt det!
 
Vill ni se alla dessa vackra tapeter live eller är nyfikna på de andra nyheterna är det bara att titta in på Fläktgatan 9 ovanför Mekonomen, Så finns jag Mia och Lena där beredda på att assistera er.
 
// Tess Colorama Piteå
 

Glädje i färg

Foto Alvhem
Foto Marimekko
 
Vilken underbar effekt den gula dörren har i en annars vit miljö. Att använda sig av en kulör som återkommer i hemmet skapar en harmoni och en röd tråd....sen kan man gärna blanda upp den med ytterligare någon färg:)
 
Färg ger en glädje:)
 
Lena / Colorama Piteå

Nyheter från Midbec

Foto Midbec.se
 
Nu i dagarna kommer Midbec med en ny barnkollektion Littlestar. En härlig barnkarta med roliga mönster i lugna pastellfärger. En kollektion som sprider glädje till lek:)
 
 
Denna nya tapetkollektion från Midbec heter Mankai. En Japaninspirerande karta som bjuder på stämningsfulla och harmoniska tapeter. Lugna färger och romantiska mönster blandas med ränder och rutor.
 
Lena / Colorama Piteå

Lagertapeter

Foto Colorama Piteå
 
Hos oss hittar ni över 100 lagertapeter från en mängd olika leverantörer. Färger och mönster för alla smaker!! Välkommen in!
 
Lena / Colorama Piteå
 
 
 

Betonggolv som inte är av betong

 
I höst råder verkligen industritrend på tapeter, möbler, belysning och inte minst på golv. För er som inte har möjlighet att ha ett äkta betonggolv finns det nu en rad andra alternativ. Vi på Colorama i Piteå har en rad olika material att välja bland. Vinylmatta från Tarkett, Extra och Forbo, Novilon Fusion eller ett supersnyggt laminatgolv från Alloc, Prestige.
 
Lena / Colorama Piteå
 

Pyssel i butiken

Foto Colorama i Piteå
 
I veckan har jag pysslat med tapetexponering i butiken. Jag har skurit till ett antal tapet-klänningar, häfat ihop dessa i par och sen hängt upp på galgar...visst blev det väl snyggt?! Ett nytt och annorlunda sätt att visa tapetmönster på:)
 
Lena / Colorama Piteå

RSS 2.0